Sorin Oprescu, reținut de DNA. O parte din bani ar fi ajuns la o jurnalistă

O parte din banii primiți ca mită în dosarul primarului Capitalei Sorin Oprescu ar fi ajuns la o fostă jurnalistă, potrivit unor surse.

De asemenea, potrivit acelorași surse, banii ar fi fost recuperați, scrie Agerpres.

Procurorii DNA efectuează duminică percheziții, în prezența primarului Oprescu, la locuința sa de la Ciolpani. Edilul urmează să fie dus la PMB.

Procurorii efectuează percheziții la Primăria Capitalei, Administrația Cimitirelor și Centrul Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, în dosarul în care a fost reținut Sorin Oprescu. De asemenea, anchetatorii fac percheziții și la domiciliul altor persoane.

Sorin Oprescu a fost reținut în noaptea de 5 spre 6 septembrie de DNA pentru luare de mită. Primarul ar fi fost oprit în trafic în timp ce avea asupra lui 25.000 de euro, bani marcați în prealabil de autorități.

CITEȘTE ȘI: Sorin Oprescu, reținut de DNA! VIDEO cu primarul Capitalei

Potrivit procurorilor, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu a înființat în administrația locală din Municipiului București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului București.

Un comunicat DNA arată că astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisa funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Sorin Oprescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel