Sorin Cîmpeanu: Ligia Deca poate duce mai departe reformele în Educație

Sorin Cîmpeanu și-a exprimat opinia despre Ligia Deca, consilier prezidențial, posibila numire în fruntea Ministerului Educației.

Fostul ministru Sorin Cîmpeanu a afirmat, luni, că Ligia Deca, consilier prezidenţial, este singura persoană, în afara grupului pe care l-a condus la minister, care cunoaşte legile Educaţiei şi poate duce mai departe reformele din domeniu.

"Ligia Deca este cea care a gestionat proiectul 'România educată' în procesul de consultare la nivel de viziune. Ligia Deca este cea care cunoaşte tot parcursul construcţiei legilor Educaţiei, este singura persoană din afara grupului din Ministerul Educaţiei pe care l-am condus şi care a scris legile Educaţiei care cunoaşte în profunzime toate aceste aspecte cuprinse în cele două legi ale Educaţiei", a afirmat Cîmpeanu, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Întrebat dacă este bine să preia acest portofoliu o persoană din afara partidului, un specialist, el a spus: "Sunt două planuri: planul politic şi planul strict educaţional. În interesul Educaţiei, am spus că Ligia Deca este singura persoană în afara grupului meu ca ministru al Educaţiei care a scris literă cu literă aceste proiecte de legi, care cunoaşte aceste proiecte".

"Este nevoie ca aceste proiecte să poată fi susţinute în continuare. Dincolo de interese politice de moment, aceste proiecte, m-aş bucura să înţelegeţi, vizează viitorul României", a adăugat Sorin Cîmpeanu.

"Sunt un om de echipă, sunt în conducerea partidului şi, dacă propunerea va fi Ligia Deca, voi da votul bucuros cu două mâini pentru Ligia Deca", a susţinut fostul ministru întrebat dacă va vota pentru numirea acesteia.

Conducerea PNL s-a reunit luni, pentru a discuta despre nominalizarea unui nou ministru al Educaţiei, după demisia lui Sorin Cîmpeanu. Potrivit unor surse liberale, consilierul prezidenţial Ligia Deca este una dintre propuneri, scrie Agerpres.

Cine este Ligia Deca, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației în locul lui Sorin Cîmpeanu - surse

Portofoliul de la Educație revine liberalilor, așadar decizia le aparține. Conform unor surse, se pare că Ligia Deca ar fi propunerea finală a PNL-ului. Inițial, pe lista scurtă intraseră și alte nume, din Guvern. Ligia Deca ar veni pe linie directă de la Cotroceni și ar fi responsabilă cu proiectul inițiat de către președintele Klaus Iohannis, unul pentru care s-a luptat și Sorin Cîmpeanu, respectiv ”România Educată”. Luni, ar urma să aibă loc un anunț oficial al PNL în acest sens. 

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca este consilier prezidențial în Departamentul de Educație și Cercetare de la Palatul Cotroceni, fiind cea care a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul ”România educată”. Iată cum este descrisă pe site-ul Administrației Prezidențiale: 

”Ligia Deca (n. 1982) este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012) (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel