SORIN BLEJNAR, trimis în judecată în "DOSARUL MOTORINA"

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost trimis în judecată în "dosarul Motorina". 

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată pentru omplicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat. Este acuzat, împreună cu alte 14 persoane, de un prejudiciu de 53 de milioane de euro în urma unor tranzacţii cu produse petroliere.

"În sfârşit, după doi ani, investigarea s-a finalizat. Mă bucur că s-a finalizat. Cei care suntem nevinovaţi o să ne dovedim nevinovăţia în instanţă. Am depus o cerere prin care am solicitat încheierea dosarului motivată de faptul că, acum vreun an de zile, un complet de 3 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat o sentinţă definitivă prin care au spus că nu am nicio implicare în acel dosar", a declarat, la Realitatea TV, Sorin Blejnar.

În dosarul Motorina au apărut mai multe interceptări, printre care și cu președintele Traian Băsescu, care vorbește amical cu Sorin Blejnar, deși, ulterior, la o emisiune de televiziune a spus, repetitiv, că nu-l cunoaște pe Sorin Blejnar. Cu toate acestea, într-una dintre interceptări, președintele Traian Băsescu îi spune lui Sorin Blejnar: "Salut Sorine!". 

Într-o altă stenogramă în care apare președintele Traian Băsescu, el este "nașul nostru, în sufletul nostru": 

Judecător Iulian Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre (n.r. Moldovan de la CSAT.) Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi... unui naş comun al nostru.
Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles.
Iulian Dragomir: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru (n.r. Traian Băsescu). Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte...?
Sorin Blejnar: Sunt aici, sunt prin Bucureşti. 

Vor mai fi judecaţi şi soţii Nemeş, care s-au ascuns într-un buncăr în SUA și au fost extrădați în România. Procurorii DNA au disjuns cauza pentru Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar. 

VEZI și: Codruţ Marta, ipoteză nouă în cazul dispariției acestuia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel