Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator

Un sondaj al Clubului Taximetriștilor relevă preferințele românilor între Uber și servicul clasic de taxi.

Miercuri, 13 februarie, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a organizat proteste împotriva serviciilor de ridesharing atât în București, cât și în alte orașe din țară. În urma acestora, Clubul Taximetriștilor, cea mai mare comunitate de șoferi și clienți de taxi din România, cu peste 34.000 de membri, a realizat un sondaj pe platforma socială Facebook, prin care a întrebat publicul ce preferă între Uber și taxi.

Până la data publicării articolului, rezultatele sondajului cântăresc în favoarea Uber. Din peste 4.300 de voturi, 66% dintre membrii comunității au ales Uber și doar 34% preferă serviciile de taxi. În plus, la doar câteva ore de la startul votului, administratorii comunității au anunțat că vor șterge postarea dacă rezultatele nu vor fi de partea lor și le transmit celor care au votat cu Uber că vor fi blocați de pe pagină. Membrii comunității pot să aleagă una din cele două opțiuni până pe 20 februarie.

Strategie pe termen lung

 

În alte ţări, Uber colaborează cu industria de taxi, iar serviciile de taxi sunt integrate în platforma Uber. Taxiurile sunt parte din strategia pe termen lung a companiei de a deveni o aplicaţie multi-modală, prin care utilizatorii pot accesa toate mijloacele de transport - Uber, taxi, biciclete electrice, transport în comun. În prezent, peste un milion de oameni folosesc serviciile Uber și alte platformelor similare în Bucureşti, Braşov, Cluj şi Timişoara.

Peste 1.600 de taximetrişti și-au declarat nemulțumirea miercuri, solicitând modificarea Legii taximetriei, astfel încât să poată fi sancţionaţi cei care desfăşoară fără autorizaţie transport public de persoane şi în special transport în regim taxi.

Protestele au stârnit multe reacții în mediul online din partea susținătorilor serviciilor de ridesharing, care se declară nemulțumiți de condițiile oferite de taximetriști și consideră că aceștia stau în calea progresului tehnologic.

Citește și:

Uber, un nou serviciu. Călătorii cu abonament

Uber, revenire după modificarea legislaţiei

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel