SONDAJ. Pieleanu: "Cifră îngrozitoare". Care este cea mai tare informație

Scutaru Cristina / 05 mai 2017 / 19:35 Salveaza PDF Comentarii

Marius Pieleanu a dat publicității un raport de cercetare asupra percepției privind starea justiției. Acesta a fost realizat de SNSPA, departamentul de sociologie.

"A fost o cercetare realizată, în cadrul unui curs de Sociologie juridică pe care îl țin studenților din anul II, SNSPA, cu aprobarea șefului de catedră, profesorul Bulai. Dânsul a proiectat eșantionul, eu am făcut managementul cercetării în general. Au fost implicați peste 40 de studenți din anul II și studenți de la masterat. Am făcut 400 de chestionare pe teren", a zis Marius Pieleanu.

[citeste si]

"Cea mai tare informație este că oamenii sunt de acord cu grațierea și amnistia, dar nu sunt de acord cu dezincriminarea faptelor penale. Mai este o știre importantă: doi din trei români din București declară că OUG 13 a fost emisă în vederea salvării anumitor politicieni. Rezultatele sunt destul de echilibrate. Aparent, unele par a fi contradictorii, dar nu sunt. Au o logică internă. Bucureștii, care sunt mult mai informați decât populația în ansamblu, înțeleg că există o suprapopulare în penitenciare și că așa nu mai merge. Adică se vede că sunt consumatori de informații", a mai zis sociologul la Antena 3.

"Poliția are o cotă foarte slabă de încredere. Doi din trei români declară că polițiștii sunt corupți. Este o cifră îngrozitoare", a adăugat Marius Pieleanu.

Datele raportului le puteți găsi AICI

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26