SONDAJ ARGUMENT. Val Vâlcu: Atrocitățile și crimele comise de Rusia în Ucraina au mobilizat opinia publică

SONDAJ ARGUMENT. Val Vâlcu: Atrocitățile și crimele comise de Rusia în Ucraina au mobilizat opinia publică / Foto: Captură video Realitatea Plus
SONDAJ ARGUMENT. Val Vâlcu: Atrocitățile și crimele comise de Rusia în Ucraina au mobilizat opinia publică / Foto: Captură video Realitatea Plus

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat rezultatele ultimului sondaj ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, despre război.

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat la Realitatea Plus rezultatele sondajului ARGUMENT, institutul de sondare al DCMedia Group, despre război. Conform rezultatului sondajului, întrebați ce ar trebui să facă România, în contextul războiului din Ucraina, cel mai mulți români, 61%, au răspuns ”Să rămână neutră”. ”Să sprijine Alianța Vestului” au răspuns 36%. 1% dintre români susțin ”Alianța Estului” (Vezi AICI rezultatele complete ale sondajului). Jurnalistul Val Vâlcu a fost întrebat ce reflectă aceste rezultate ale sondajului.

"Trebuie să înțelegem că românii nu sunt un popor conflictual. Acest sondaj a fost făcut înainte de invazia Rusiei în Ucraina, acum în ultimele zile, când am văzut cu toții atrocitățile și crimele comise de Rusia în Ucraina, de regimul lui Vladimir Putin în totalitate, eu cred că opinia publică s-a mobilizat mult mai puternic. Gândiți-vă că SUA nu erau decise să intre în război în `40 sau în 1916. Opinia publică cred că a avut milioane de voluntari după ce au văzut actele de barbarie comise de nemți, respectiv japonezi.", a explicat Val Vâlcu.

"Amenințarea atacului nuclear e un lucru de neimaginat"

Întrebat, cum poate să rămână România neutră, în contextul în care face parte din NATO, jurnalistul Val Vâlcu a precizat: "Bun, neutră cred că se referă la faptul că noi nu intrăm cu trupe în Ucraina. Toate națiunile civilizate, țările din lumea occidentală, chiar și China, India, se vor solidariza împotriva regimului Putin. Cred că a mobilizat foarte mult privirea fixă a liderului de la Kremlin, provocarea, amenințarea atacului nuclear, e un lucru de neimaginat, nu a fost în toată perioada Războiului Rece, niciun lider n-a rostit, nu a amenințat cu folosirea armei nucleare.

Echilibrul terorii, așa cum a fost el realizat după cel de Al Doilea Război Mondial, apără viața pe Terra, nu numai civilizația, deci să evoci posibilitatea armelor nucleare în momentul acesta ești un dușman al societății. Vedeți că și China se mișcă. Cum credeți, domnul Xi Jinping ar dori să asiste la atacuri nucleare, la poluarea radioactivă a planetei, îi convine? Acum China o duce bine, se pregătește să fie prima economie a lumii. Rusia în momentul acesta, doi dictatori depind China, nebunul din Coreea de Nord și Vladimir Putin. Rusia e vai de capul ei în plan economic. (...) Unde  se duc acum cu aurul ăla pe care îl au? Că valuta e confiscată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel