Sonda spaţială InSight, primul selfie de pe Marte

Sonda spaţială InSight, primul sefie de pe Marte. foto: space.com
Sonda spaţială InSight, primul sefie de pe Marte. foto: space.com

NASA a prezentat prima fotografie trimisă de sonda spaţială InSight de pe Marte.

InSight a transmis un 'selfie' pe Terra după ce a asolizat cu bine luni seară pe 'Planeta Roşie', la finalul unei călătorii în spaţiu ce a avut o durată de aproape şapte luni, informează Press Association. Sonda spaţială Mars Odyssey, aflată pe orbita 'Planetei Roşii' încă din anul 2001, a transmis spre Terra imaginea realizată de InSight în situl asolizării sale, cunoscut sub numele de Elysium Planitia, în noaptea de luni spre marţi la ora 01:30 GMT.

Imaginea a fost realizată de o cameră foto prezentă la bordul sondei americane, fapt pentru care jurnaliştii de la Press Association afirmă că fotografia în cauză reprezintă unul dintre primele 'selfie-uri' realizate pe Marte. Recepţia acestei imagini semnalează că panourile solare ale sondei InSight s-au deschis cu succes, fapt ce înseamnă că ele vor putea să capteze razele solare şi să încarce în fiecare zi bateriile modulului marţian. Agenţia spaţială americană a publicat pe contul ei Twitter acea fotografie, ce arată în prim plan porţiuni din sonda InSight şi, în plan larg, scoarţa marţiană. 

Cercetătorii de la NASA vor putea să realizeze mai multe fotografii în zilele următoare, folosind un braţ robotizat ataşat de InSight, pe care este montată o cameră foto, se afirmă într-un mesaj publicat de agenţia spaţială americană. Imaginile ce vor fi astfel obţinute îi vor ajuta pe inginerii americani să analizeze relieful marţian şi să aleagă locurile în care vor fi instalate instrumentele ştiinţifice aflate la bordul sondei. Acestea vor putea să înceapă să transmită date ştiinţifice spre Terra peste două-trei luni.

Vezi și: UPDATE: Sonda NASA a coborât pe Marte. Eveniment spectaculos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel