EXCLUSIV  Soluție cu „iz populist“ propusă de Guvernul Ciolacu. Fenechiu (PNL), despre taxa de 1% pentru locuințe: Să mă ierte Dumnezeu, trebuie să te gândești și la consecințe! / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a vorbit despre măsura de introducere a unei taxe de 1% pentru locuințele unei persoane care, cumulat, depășesc valoarea de 500.000 de euro.

În noile măsuri fiscale pregătite de Guvernul Ciolacu se stipulează și creșterea de taxe și impozite pentru proprietarii de locuințe. Astfel, se are în vedere introducerea unei taxe speciale de 1% pentru locuințele unei persoane care, cumulat, depășesc valoarea de 500.000 de euro.

Daniel Fenechiu a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre această măsură pe care Guvernul Ciolacu dorește să o adopte în ordonanța de urgență cu noile măsuri fiscale.

„Taxa asta Robin Hood, pentru proprietățile de peste 500.000 de euro, este constituțională în opinia dumneavoastră?“, a întrebat Bogdan Chirieac, analist politic.

„Cred că nu, decât în ipoteza în care îi dai un caracter excepțional, cum a fost în Italia, ca idee de solidaritate, pe 1-2 ani, dar nu rezolvă problema.

Un om obișnuit poate să fi moștenit o casă care întâmplare face să fie în zona 1 sau 2 a Bucureștiului. Se poate trezi că valoarea de piață a casei respective și a altei case părintești moștenită în altă parte să sară de 500.000 de euro. Să mă ierte Dumnezeu, aia e o casă valoroasă doar pentru că e pe un teren care e undeva în buricul târgului, dar nu pentru casa în sine.

Cum să îi iau acelui om 5.000 de euro pe an, că poate el câștigă 8.000 de euro pe parcursul a 12 luni. Care e ideea? Să-l facă să o vândă?

Când iei măsuri de genul ăsta trebuie să te gândești și la consecințe!“, a spus Daniel Fenechiu.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Cum s-au pregătit avocații să atace OUG pe măsurile fiscale a lui Ciolacu: Dacă iese prost, o dregem în Parlament. Dau ordonanța, ieșim la atac

„Ideea în orașele și satele României e să faci case valoroase, care să crească avuția personală și a țării. Toți suntem liberali, dar când e de taxe și impozite, brusc suntem toți comuniști!“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Inclusiv evaluarea unor imobile de acest gen este o poveste. Pe ce mergem? Pe grila notarilor publici, pe prețul pieței, pe ce zic finanțele, pe metrul pătrat? În ultimă instanță, la foarte multe proprietăți, valoarea o dă terenul și amplasarea. Poți avea o casă care să fie de 70.000 - 80.000, dar care să fie pe un teren care să ducă valoarea casei la 700.000 - 800.000. Ce faci acum, mă pui să plătesc 5.000 de euro pentru treaba asta? Astea au fost niște soluții, eu spun cu un iz populist, care nu pot fi primite așa, uneori nici ca subiect de discuție“, a spus Daniel Fenechiu.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Lovitură pentru profesiile liberale- ce ascunde a doua OUG. ”Nicolae Ciucă mi-a confirmat” spune Daniel Fenechiu: draft tehnic de la Finanțe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel