Soldații ruși întorși de pe frontul din Ucraina au comis deja sute de crime în rândul civililor din Rusia

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Utilizând rapoartele media și înregistrările din instanță, jurnaliștii au calculat că soldații ruși au comis 84 de infracțiuni violente. Cincizeci și cinci dintre aceste crime (rezultând într-un total de 76 de decese) au fost judecate ca omor, în timp ce 18 dintre ele (pentru un total de 18 decese) au fost judecate ca acte cauzatoare de vătămare corporală gravă. Infracțiunile de circulație ale soldaților au condus la alte 11 decese, iar soldații care au determinat minorii să consume droguri au cauzat moartea a doi copii.

De la începutul războiului la scară largă, soldații ruși care s-au întors din Ucraina au ucis cel puțin 107 persoane și au rănit grav cel puțin alte 100, conform unui nou raport de la agenția independentă de știri Verstka, citată de Meduza.

Dintre cele 100 de persoane care au fost rănite, 70 au fost victime ale soldaților acuzați de "cauzare de vătămare corporală gravă care pune viața în pericol", 16 au fost ținte ale tentativelor de omor, 10 au fost rănite în accidente de mașină, trei au fost rănite de "autoapărare excesivă" a soldaților, iar o persoană a suferit leziuni grave din cauza "neglijenței" unui soldat.

Majoritatea (91) dintre soldații responsabili pentru aceste crime au fost recrutați din închisoare și au primit amnistie pentru a se alătura războiului. Alți 84 erau soldați contractanți voluntari sau militari în mod regulat. Din cei 45 de soldați amnistiați care au ucis persoane după întoarcerea din Ucraina, 24 erau recidiviști înainte de a merge la război.

„Acest animal se plimbă în jurul școlilor”. Un prizonier rus devenit soldat, condamnat pentru omor și acuzat de viol asupra minorilor, predă copiilor despre patriotism

După întoarcerea din războiul din Ucraina, mulți soldați ruși sunt invitați să vorbească despre experiențele lor la școli și la evenimente patriotice pentru copii. Printre aceștia se află și Nikita Semyanov, în vârstă de 35 de ani, din Novosibirsk, care a fost recrutat pentru a lupta în război în timp ce executa o sentință de închisoare de nouă ani pentru omor.

Mai multe femei l-au acuzat, de asemenea, pe Semyanov de abuz sexual asupra minorilor și de agresiuni fizice. Cu toate acestea, el a continuat să apară la diverse adunări patriotice pentru copii încă de la întoarcerea sa de pe front în februarie 2024. Agenția independentă Holod a investigat trecutul lui Semyanov și a aflat de ce grupurile locale care organizează evenimentele continuă să ignore acuzațiile împotriva lui. 

În februarie 2024, Biblioteca Garin-Mikhailovsky din Novosibirsk a postat despre un recent concurs de recitare pentru școlari numit „Dedicat apărătorilor Patriei”. Printre judecătorii care au evaluat prestația copiilor în recitarea de poezii patriotice s-a numărat Nikita Semyanov, veteran al războiului din Ucraina. Postarea îl menționează ca participant la o "operațiune militară specială" și comandant al unei grupări de recunoaștere.

Curând după aceea, Semyanov a vizitat o școală locală și a discutat cu copiii de acolo. Eroii Rusiei - Novosibirsk, capitolul local al Asociației Eroilor din Rusia, a publicat fotografii de la întâlnire pe rețelele sociale. A doua zi, fosta soție a lui Semyanov, Polina, a scris o postare dezvăluind că Semyanov l-a ucis pe tatăl ei.

Nikita Semyanov și-a strangulat socru în aprilie 2021, după ce cei doi s-au certat. Alexander Makarenko a fost dat dispărut timp de peste o lună. Trupul său a fost găsit în mai, iar poliția l-a identificat rapid pe Semyanov și l-a arestat. Semyanov a recunoscut omorul, spunând că cei doi s-au certat în timp ce lucrau împreună în garaj. Pe când Makarenko pleca, Semyanov l-a prins de gât, i-a pus un sac de plastic pe cap și l-a strangulat cu un fir. Apoi a încărcat cadavrul într-o mașină, l-a dus pe un teren pe care îl deținea și l-a îngropat într-o groapă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel