Soldat ucrainean: Lupta cu trupele Wagner este ca un „film cu zombi”. Colegii mei trăgeau în ei și nu cădeau, continuau să meargă pe cadavre

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un soldat ucrainean compara lupta cu trupele Wagner cu un film cu zombi.

La sud-vest de orașul Bakhmut, soldații ucraineni Andriy și Borisych se confruntă cu sute de luptători ai grupului militar rus Wagner.

Andriy a povestit la CNN că duc o luptă aparent nesfârșită de când au fost atacați de un val de luptători Wagner.

„Ne-am luptat vreo 10 ore la rând. Și nu au venit în valuri, ci a fost ceva neîntrerupt. Pur și simplu nu se opreau”, a spus el.

Puștile lor AK-47 au devenit atât de fierbinți din cauza tragerii constante încât au fost nevoiți să le schimbe în continuare, mai spune Andriy.

Modul de război al trupelor Wagner este să trimită un prim val de atacatori care include în principal recruți din închisorile rusești. Ei nu au aptitudini militare tactice și sunt slab echipați. Cei mai mulți speră doar că, dacă vor supraviețui timp de șase luni, vor putea pleca acasă mai degrabă decât să se întoarcă într-o celulă

Ulterior, un alt grup avansează.

„Așa, pas cu pas, (Wagner) încearcă să avanseze, în timp ce ei pierd mulți oameni între timp.”, mai spune soldatul ucrainean.

Numai când primul val este epuizat sau ucis, Wagner trimite luptători mai experimentați, adesea din flancuri, în efortul de a depăși pozițiile ucrainene.

CITEȘTE ȘI     -    Demisie la vârful Reiffeisen International, după decretul lui Zelenski. Peter Lennkh este și membru al Consiliului de Supraveghere a Reiffeisen Romania

Lupta cu trupele Wagner, descrise ca un „film cu zombi”

Andriy spune că a face față atacului a fost o experiență înspăimântătoare și suprarealistă.

„Mitralierul nostru aproape înnebunea, pentru că trăgea în ei și ei nu mureau: Știu că l-am împușcat, dar nu cade. Abia apoi, după ceva timp, soldatul Wanger moare”, a mai spus Andriy

Andriy compară bătălia cu o scenă dintr-un film cu zombi.

„Ei pur i simplu calcă pe cadavrele prietenilor lor”, mai spune soldatul.

„Se pare că este foarte, foarte probabil să primească niște droguri înainte de atac”, adaugă el el, o afirmație pe care CNN nu a putut să o verifice în mod independent.

CNN l-a contactat săptămâna aceasta pe șeful Wagner, Evgheni Prigojin, privitor la acuzațiile de abuz în rândurile grupului.

Prigojin a răspuns sarcastic prin intermediul serviciului său de presă, numind CNN un „inamic deschis” înainte de a insista că Wagner este o „organizație militară exemplară care respectă toate legile și regulile necesare războaielor moderne”.

CITEȘTE ȘI     -    Un general rus amenință că va bombarda bazele aeriene NATO din Polonia și România, dacă vor fi folosite de forțele ucrainene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel