Șoigu solicită dublarea producției de rachete

Rusia a lansat un atac cu drone asupra Kievului în noaptea de marți spre miercuri, dar toate UAV-urile au fost doborâte, spun oficialii ucraineni.

Ministrul rus al apărării a îndemnat o companie de stat să-și dubleze producția de rachete, pe fondul unei contraofensive ucrainene așteptată. Atât forțele Moscovei, cât și cele ale Kievului se confruntă cu constrângeri de muniție, conform Al Jazeera.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, vorbind marți la o întâlnire cu conducerea militară de vârf, a declarat că firma de rachete tactice, deținută de stat, și-a îndeplinit contractele în timp util.

„În acest moment, este necesar să se dubleze producția de arme de înaltă precizie în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat Șoigu.

Analiștii militari au încercat să stabilească dacă Rusia nu dispune de muniție de înaltă precizie, deoarece atacurile sale cu rachete împotriva Ucrainei au devenit mai puțin frecvente și mai mici la scară.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat miercuri că precizările lui Shoigu cu privire la producția de rachete au fost, probabil, menite să îndepărteze afirmațiile potrivit cărora ministerul său nu a fost în măsură să mențină forțele ruse aprovizionate în mod adecvat cu muniție, precum și să pară proactive pe fondul preocupărilor cu privire la iminentele contraofensive ucrainene.

Ministerul Apărării al Regatului Unit a declarat marți că „problemele logistice rămân în centrul campaniei aflate în dificultate a Rusiei în Ucraina”.

„Rusia nu are suficiente muniții pentru a avea succes în ofensivă”, a spus ministerul. „Rusia continuă să acorde cea mai mare prioritate mobilizării industriei sale de apărare, dar încă nu reușește să îndeplinească cerințele din timpul războiului”, se mai arată în comunicatul britanicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel