Șoferul care a ucis doi tineri la 2 MAI, băiat de bani gata. Familia sa, afaceri imobiliare dubioase și legături cu cei din clanul Cămătaru

Șoferul care a ucis doi tineri la 2 MAI, băiat de bani gata. Familia sa, afaceri imobiliare dubioase și legături cu cei din clanul Cămătaru / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Șoferul care a ucis doi tineri la 2 MAI, băiat de bani gata. Familia sa, afaceri imobiliare dubioase și legături cu cei din clanul Cămătaru / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Tânărul care a accidentat mortal o fată și un băiat la 2 MAI ar avea o familie influentă.

Antena 3 CNN relatează faptul că Vlad Pascu are o familie influentă. Tânărul are două mașini foarte scumpe, un apartament de lux în Capitală, un ceas care valorează aproximativ 100.000 de euro și se îmbracă doar în haine de firmă, de mii de euro.

VEZI ȘI: Filmul tragediei de la 2 MAI. Vlad Pascu, oprit în trafic de 2 ori în 24 de ore. Era sau nu drogat atunci când s-a produs accidentul?

Familia Pascu are avea construcții în cele mai scumpe zone ale Capitalei, legături cu unul dintre cele mai temute clanuri, cel al fraților Cămătaru și apariții în combinații imobiliare alături de una dintre cele mai influente și potente rețele. Aceștia ar fi apărut mai întâi ca martori la DIICOT atunci când un avocat reclamase că a fost înșelat și terorizat de frații Cămătaru. Mai întâi, bărbatul împrumutase de la soții Pascu 75 de mii de dolari cu dobândă de cămătari, 6% pe lună. Când nu a mai putut returna banii, familia Pascu a apelat la frații Cămătaru, care au preluat datoria dându-i avocatului 110 mii de dolari cu dobândă mai mică, de 4%. În acel dosar soții Pascu au fost doar martori, dar s-a soldat și cu condamnări.

Apoi, familia Pascu fost în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri - defrișarea unei zone verzi de lângă celebrul sat francez, Parcul Școala Herăstrău și Strada Cretei, un angajament al lui Adrian Videanu, primar general la acea vreme, așa cum a dezvăluit presa. Pe terenul respectiv Pascu urmau să ridice un hotel de 10 etaje, o afacere de multe zeci de milioane, având în vedere că este una dintre cele mai scumpe zone ale Capitalei. Monica Tatoiu și soțul ei ar fi fost printre vecinii care s-ar fi ținut în acea vreme de reclamații și susțin că soții Pascu plătise terenul cu 17 milioane de euro, bani cash. Până la urmă scandalul s-a terminat cu oprirea construcției, după ani lungi de procese. Soțul Monicăi Tatoiu ar fi susținut că a fost amenințat și cu moartea de Claudiu Pascu, mai relatează Antena 3 CNN.

O altă combinație în care mai apare familia Pascu sunt diverse tranzacții cu terenuri din satul francez și legături cu rețeaua Borcea-Săvulescu, plus Marin Gostin, cunoscut drept unul dintre cei mai mari rechini imobiliari din România. De numele acestuia se leagă și faimoasa retrocedare  a Parcului Ghica pentru care a plătit infima sumă de 3 euro pe metru pătrat.

Se va repeta cazul Iorgulescu?

Totuși, influența familiei Pascu ar fi mult mai vastă, iar Antena 3 promite că va reveni cu noi dezvăluiri în zilele următoare, după mai multe investigații. Totodată, jurnaliștii se întreabă dacă nu cumva și în acest caz s-ar putea repeta cazul lui Mario Iorgulescu, adică și Claudiu Pascu să fie scos din țară și să stea pe la Milano sau în altă locație, cu protecție, chiar dacă în țară va fi condamnat la închisoare cu executare. De altfel, tatăl fetei omorâte și-a exprimat deja aceste temeri, afirmând că familia Pascu are pile la cele mai înainte niveluri și s-ar putea încerca mușamalizarea acestui caz.

Reamintim că Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut o alcoolemie de 1,96 g/l alcool pur în sânge și a consumat cocaină, când a fost implicat în accidentul care a dus la decesul unui tânăr de 24 de ani, în 2019. Tribunalul București l-a condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, dar tânărul se află fugit în Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel