Filmul tragediei de la 2 MAI. Vlad Pascu, oprit în trafic de 2 ori în 24 de ore. Era sau nu drogat atunci când s-a produs accidentul?

Filmul tragediei de la 2 MAI. Vlad Pascu, oprit în trafic de 2 ori în 24 de ore. Era sau nu drogat atunci când s-a produs accidentul? / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Filmul tragediei de la 2 MAI. Vlad Pascu, oprit în trafic de 2 ori în 24 de ore. Era sau nu drogat atunci când s-a produs accidentul? / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Apar noi detalii în cazul tragediei de la 2 MAI, acolo unde doi tineri au fost accidentați mortal de un șofer drogat.

Un tânăr de 19 ani a accidentat mortal o fată și un băiat la 2 MAI. Cazul a stârnit revoltă în toată țara, asta pentru că șoferul s-ar fi aflat sub influența drogurilor și a fost oprit de polițiști cu doar o oră înainte de producerea tragediei, dar a fost lăsat liber pe șosea. Deși în mașina lui au fost găsite droguri, oamenii legii susțin că acesta nu prezenta semne că ar fi consumat substanțe interzise. Acum apar noi detalii în acest caz. Se pare că vinovatul face parte dintr-o familie destul de influentă. 


Filmul tragediei de la 2 MAI. Șoferul, oprit în trafic de 2 orei în 24 de ore

Antena 3 CNN susține că Vlad Pascu este un băiat de bani gata și trecuse pe la mai multe autorități pentru scandaluri, fiind prins de mai multe ori cu droguri, dar scăpând basma curată de fiecare dată. Inclusiv în data de 18 august fusese oprit în trafic la ora 21:00, dar lăsat să plece, deși nici măcar actele mașinii nu erau toate în regulă. Nu avea RCA valabil, dar nu a fost nici amendat, nici lăsat fără talon până la rezolvarea problemei. La data de 19 august, ziua în care s-a produs tragedia de la 2 MAI, la ora 00:40 o persoană a sunat la 112 și a reclamat că un șofer merge haotic și cu viteză pe drumul dintre Vama Veche și 2 MAI.

Era vorba tot despre Vlad Pascu. Peste 2 ore, la ora 02:40, este oprit de oamenii legii, iar în mașina sa sunt găsite droguri. Este dus la secție, dar este testat doar pentru alcool, nu și pentru consumul de substanțe interzise. A fost eliberat la ora 04:30. La nici o oră mai târziu, la ora 05:25 se produce tragedia. Vlad Pascu intră cu mașina într-un grup de 8 persoane. În accidentul de la 2 MAI au murit doi oameni și alți trei au ajuns la spital cu răni grave.

Deși oamenii legii au declarat că Pascu nu era drogat în momentul în care a fost oprit, Antena 3 CNN relatează faptul că tânărul a fost văzut la doar jumătate de oră distanța după ce a fost eliberat, la o benzinărie, iar martorii de acolo au declarat că băiatul se comporta ciudat, ca și cum ar fi beat sau drogat și că avea ochii umflați. Se întâmpla la ora 05:00, tânărul fiind surprins și de camerele de supraveghere ale benzinăriei, asta deși oamenii legii afirmaseră în spațiul public că Vlad Pascu s-a dus la un club din Vama Veche după ce a fost eliberat, și apoi s-ar fi drogat. Aceste detalii ar trebui lămurite în cadrul anchetei. Totodată, nu este clar ce s-a întâmplat timp de 1:30 cât a stat Pascu la secție, dacă oricum a fost eliberat.

Vlad Pascu a mai fost prins drogat

De altfel, pentru Vlad Pascu, problemele s-au rezolvat mereu foarte repede și în anii precedenți. Tânărul a fost prins cu droguri și în anul 2022. Atunci i s-a făcut dosar penal, dar DIICOT i-a retras toate acuzațiile pe motiv că era vorba de o cantitate prea mică și nu merita să se cheltuie bani pe anchetă, mai relatează sursa citată anterior. Vlad Pascu nici măcar nu s-ar fi prezentat la ședința de judecată în care i se decidea soarta.

Și anul acesta, în luna mai, atunci când și-a luat permisul, băiatul a fost surprins drogat la el acasă, după ce chiar el sunase la 112 pentru a reclama că niște persoane străine au pătruns în locuință, ceva ce pare că își imaginase în momentul în care a consumat substanțe interzise, asta pentru că oamenii legii nu au găsit pe nimeni atunci când au intervenit la fața locului. Tatăl său le spusese polițiștilor că fiul lui se droghează și că îl va liniști el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel