EXCLUSIV  Sociologul Bulai: Cineva mi-a spus că suntem la nivelul Germaniei cu autostrăzile / Cum s-a ajuns la concluzia asta

Fotografie de la photoGraph, Pexels
Fotografie de la photoGraph, Pexels

Sociologul Alfred Bulai afirmă că, la un moment dat, i s-a spus că România este la nivelul Germaniei în ceea ce priveşte autostrăzile. Iată cum s-a ajuns la această concluzie. 

"La autostrăzi e o problemă. Noi vrem autostrăzi. Bravo, frumos! Ce facem cu ele nu ştim exact. Vrem doar mijlocul!", a punctat Alfred Bulai la Nod în Papură. 

Val Vâlcu a intervenit şi a spus că "noi facem autostrăzi acum, când toată lumea se mută pe cale ferată". 

"Cineva mi-a zis, nu am verificat, că suntem la nivelul Germaniei ca autostrăzi. I-am zis 'du-te, băi, de aici'. Şi a zis că autostrada se calculează în funcţie de volumul traficului industrial de pe ea. Şi dacă calculezi în Germania, care are un trafic industrial imens, de 100 de ori mai mare decât al nostru, nici ei nu stau foarte bine", a mai spus sociologul Bulai. 

"Problema nu e drumul în sine. Ci faptul că drumurile, la noi, trec prin sate. Acolo apar întârzieri!", a mai spus şi Val Vâlcu. 

Potrivit datelor din luna aprilie 2023, lungimea totală a autostrăzilor din România este de aproximativ 956 de kilometri. Prin comparaţie, lungimea totală a autostrăzilor din Germania este de aproximativ 13.000 de kilometri.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Malta este țara cu cei mai puțini kilometri de autostradă, cu o lungime totală de 0 km. Totuși, este important de menționat că Malta este o insulă mică, iar rețeaua sa rutieră este mai concentrată în orașe și pe coastă, decât extinsă pe întreaga suprafață a insulei.

Ţara din Uniunea Europeană cu cei mai mulți kilometri de autostradă este Spania, cu o lungime totală de aproximativ 18.600 de kilometri de autostradă.

CITEŞTE ŞI  - Sintagma din vechiul Cod Rutier care te scotea vinovat indiferent de situaţie. Bulai: Era gândită, nu era o întâmplare

VEZI ŞI - Bulai, curios de ce ne plângem de pierderea banilor din PNRR. „Oricum nu am absorbit niciodată integral fondurile”

„Chiar ai impresia că noi avem de gând să respectăm PNRR-ul? Nu cred. Sincer, nu există această emoție de pierdere a banilor, cred că e mai degrabă în opinia publică. Acolo, pe la guvern, nu sunt emoții foarte mari", a spus Alfred Bulai la Nod în Papură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel