EXCLUSIV  Bulai, curios de ce ne plângem de pierderea banilor din PNRR. „Oricum nu am absorbit niciodată integral fondurile”

Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ

Sociologul Alfred Bulai se întreabă de unde această emoție privind fondurile europene, când nu am performat niciodată la absorbția banilor de la UE.

Pierdem sau nu miliarde de euro, bani aproape gratis de la Uniunea Europeană? Acesta este subiectul dezbătut de Val Vâlcu și Alfred Bulai în noua ediție de Nod în papură.

„Chiar ai impresia că noi avem de gând să respectăm PNRR-ul? Nu cred. Sincer, nu există această emoție de pierdere a banilor, cred că e mai degrabă în opinia publică. Acolo, pe la guvern, nu sunt emoții foarte mari.

Oricum nu mor politicienii noștri de banii lor. Totuși trăim într-o țară în care fondurile europene nu s-au cheltuit niciodată integral. Pe anumite componente ale fondurilor europene n-am făcut mare lucru. Eforturile cele mai mari au fost făcute de Ponta care a deblocat nu știu câte proiecte. Fără jenă, nimeni nu se mișca. A fost o emoție puternică atunci, frumos, drăguț, dar ne-a trecut”, a explicat sociologul Alfred Bulai.

Polonia, absorbție 110%

„Te uiți de cealaltă parte la Polonia, absorbție 110% a fondurilor europene. A mai luat și în plus. Zbârnâie autostrăzile, au fonduri de investiții, au firme”, a comentat Vâlcu.

„Da, dar uite, vezi tu, așa fac țările cu gură mare. România, la nivelul european, nu e nici mare, nici mică. Ungaria, aia hulită, care se vrea afară din UE, uite că în general își rezolvă problemele mai bine decât România. Nu mai zic de țări mici precum Croația sau altele care sunt mult mai abile”, a adăugat Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel