Urmărește emisiunea live


Șocant: Cum arată casa memorială George Enescu

Casa în care a copilărit George Enescu ajunsese depozit de cartofi și urma a fi demolată. Cu greu, a fost clasată ca monument istoric în urma unor presiuni din partea presei și a unor acţiuni conduse de cunoscuta pianistă Raluca Ştirbăt, preşedinta Asociaţiei George Enescu din Viena. 

Casa din comuna Mihăileni în care a copilărit şi şi-a petrecut vacanţele de vară marele muzician George Enescu a primit aviz favorabil din partea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice. Șeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural (DJCPN) Botoşani, Dănuţ Huţu a declarat că „În etapa a doua, va fi emis ordinul de ministru şi efectiv va fi publicat în Monitorul oficial actul normativ privind clasificarea clădirii şi ea îşi capătă oficial această calitate de monument istoric”, potrivit turismistoric.ro.

[caption id="attachment_324584" align="aligncenter" width="953"] Foto: Raluca Știrbăt[/caption]
Casa din Mihăileni a aparţinut bunicilor după mamă ai lui George Enescu, preotului Ioan Cosmovici şi soţiei sale, Zenovia. Cum părinții lui George Enescu s-au despărțit, vacanțele le făcea în România le împărţea în mod egal între casa tatălui de la Cracalia şi casa mamei de la Mihăileni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel