Slujbă pentru eroii din Afghanistan! 10 prelați s-au rugat pentru ei

Zece înalți prelați ai BOR, printre care și ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, s-au rugat pentru militarii români decedați, sâmbătă, în Afghanistan.

Slujba a avut loc cu ocazia hramului Catedralei din Caransebeș.

În liturghia de duminică, în care am slujit la Catedrala din Caransebeş împreună cu alţi zece ierarhi, ne-am rugat pentru sufletele celor doi militari ai noştri, Iulian Dumitrescu şi Adrian Vizireanu, care au pierit în Afganistan, în timpul executării unor misiuni în teatrul de operaţiuni, precum şi pentru mângâierea familiilor acestora. De asemenea, ne-am rugat şi pentru ca bunul Dumnezeu să-l întărească şi să-l vindece grabnic pe militarul român rănit în aceeaşi tragedie, a declarat, pentru Agerpres, ÎPS Ioan al Banatului.

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10:45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, informează Ministerul Apărării Naționale.

În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit.

Starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel