Situație bizară în Turcia. În timp ce Sinan Oğan îl susține pe Erdoğan, liderul ultranaționalist al partidului care l-a sprijinit îl susține pe Kemal Kılıçdaroğlu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Liderul partidului ultranaționalist Victory din Turcia îl susține pe candidatul de opoziție Kemal Kılıçdaroğlu, după ce fostul candidat la președinție al partidului, Sinan Oğan, și-a anunțat susținerea pentru Recep Tayyip Erdoğan.

Liderul Partidului Victoriei, Ümit Özdağ, a declarat, la o conferință de presă comună alături de Kemal Kılıçdaroğlu, că cei doi au semnat un memorandum de înțelegere, inclusiv garanții pentru deportarea tuturor refugiaților din Turcia la un an după preluarea puterii, conform The Guardian.

Ei au convenit, de asemenea, să nu reinstaleze primarii kurzi aleși în mod democratic din sud-estul Turciei, înlocuiți anterior cu membri numiți, ca parte a represiunii de stat împotriva Partidului Democrat al Poporului (HDP) de stânga, preponderent kurd. Mișcarea este una în contrast cu sprijinul kurzilor pentru Kılıçdaroğlu în primul tur al alegerilor.

„Am ajuns la un consens cu el. Partidului Victoriei a decis să-l sprijine pe Kılıçdaroğlu în turul doi”, a spus el.

De asemenea, Partidul Democrat Popular (HDP), al cărui lider Selahattin Demirtaș, care se află în închisoare, l-a susținut anterior pe Kılıçdaroğlu, urmează să ia o decizie privitoare la susținerea unui anumit candidat pentru turul 2.

CITEȘTE ȘI     -    Alegeri Turcia. Recep Tayyip Erdogan și Kemal Kılıçdaroğlu, luptă dură pentru voturi

Divizarea vine cu câteva zile înainte ca Erdoğan și Kılıçdaroğlu să se confrunte într-un al doilea tur la alegerile prezidențiale din 28 mai. În primul tur, Erdoğan a obținut puțin peste 49,5% din voturi, iar Kılıçdaroğlu 44,5%.

Oğan, care a candidat pe o platformă de extremă-dreaptă vădită împotriva refugiaților, a câștigat puțin peste 5% din voturi în primul tur și și-a declarat sprijinul pentru Erdogan la începutul acestei săptămâni.

„Credem că decizia noastră va fi decizia corectă pentru țara și națiunea noastră”, a spus el. „Declar că îl vom sprijini pe Recep Tayyip Erdogan, candidatul Alianței Populare, în al doilea tur al alegerilor”, a adăugat Oğan.

Partidul Victoriei l-a susținut pe Oğan în primul tur, dar a spus la momentul în care acesta și-a anunțat susținerea pentru Recep Tayyip Erdoğan că declarația lui Ogan nu reprezintă punctul de vedere ale partidului.

După semnarea acorduli, Özdağ a spus că a rezonat cu mesajele lui Kılıçdaroğlu cu privire la trimiterea acasă a refugiaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel