Situații dramatice. Lambru Daniel (TSD), apel de ultimă oră pentru buzoieni-exclusiv

Urmează două zile teribile în mai multe județe din țară.

Începând de sâmbătă seara, 16 ianuarie, de la ora 20.00, județul Buzău intră sub cod portocaliu de ninsori și viscol, potrivit avertizării emise de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie(INMH).

În acest context, Daniel Lambru, directorul 'Centrului de Urgență de zi și de noapte pentru persoanele adulte fără adăpost' a făcut, prin intermediul DC News, un apel de ultimă oră pentru locuitorii municipiului Buzău.

"Vreau să rog toți cetățenii municipiului Buzău, care știu de existența oamenilor străzii în locuri care le-ar pune viața în pericol, să apeleze serviciul de urgență 112", a spus Daniel Lambru, vicepreședinte TSD Buzău, în exclusivitate pentru DC News.

"Dacă noi, ca societate, ne implicăm mai mult și nu trecem indiferenți pe lângă ei, vom putea să semnalăm toate cazurile existente. Vom putea salva vieți. Eu nu pot să știu unde se află toți oamenii pe timp de vreme rea. În plus, cetățenii au și o altfel de relație cu ei. Unii le oferă, haine, mâncare și se leagă relații de suflet. Buzoienii mi-aș dori să se implice și mai mult și să îi convingă să vină la 'Centrul de Urgență de zi și de noapte pentru persoanele adulte fără adăpost'. Așadar, îi rog pe cetățenii din municipiul Buzău, pe lângă apelul la 112, să îi convingă pe oamenii străzii să se lase aduși aici. Solicităm sprijinul cetățenilor pentru a nu mai exista cazuri neplăcute. Nu trebuie să trecem indiferenți pe lângă oamenii străzii pentru că se poate ajunge la situații dramatice. În unele cazuri, poate fi chestiune de viață și de moarte", ne-a mai spus Lambru Daniel.

[citeste si]

COD PORTOCALIU

Meteorologii au emis COD PORTOCALIU pentru mai multe zone din țară în intervalul 16 ianuarie, ora 20 – 17 ianuarie, ora 20. În judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h. Zăpada va fi troienită şi vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel