Situație TENSIONATĂ. Imigranții forțează granița

Sute de imigranți au forțat vineri dimineață bariera înaltă care înconjoară enclava spaniolă Ceuta din Maroc, sute dintre ei fiind răniți, au anunțat serviciile de salvare și Garda Civilă, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

"Garda Civilă din Ceuta estimează că 500 de persoane ar fi reușit să intre în oraș", au precizat serviciile de salvare pe contul lor de Twitter.

Garda Civilă a explicat de asemenea pentru AFP că sute de imigranți au intrat în oraș, unii dintre ei fiind răniți, la fel și membri ai forțelor de ordine.

Cele două enclave spaniole din Maroc, Ceuta și Melilla, sunt deseori folosite ca puncte de intrare în Europa de către imigranții africani, care fie încearcă să escaladeze gardurile de frontieră, fie încearcă să înoate de-a lungul coastei.

Spania a fost criticată de organizațiile de apărare a drepturilor omului pentru că permite ca unii imigranți să fie întorși imediat în Maroc în astfel de cazuri. Organizațiile susțin că ocolirea procedurilor de expulzare mai lungi nu le oferă imigranților oportunitatea de a cere azil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel