Situație fără precedent din cauza prefectului de la Buzău. "Minţiţi ruşinos!"

Situație fără precedent la Buzău în lumea politică după o decizie a prefectului județului, Aurelia Mitrea!

Prefectura Buzău anunţă că de 1 Decembrie alocuţiunile vor fi rezervate în acest an doar comandantului Garnizoanei Buzău, dr. general maior Lucian Foca, şi prefectului judeţului, Aurelia Mitrea, pentru ca evenimentul să "nu lase loc interpretărilor politicianiste". Aceasta a spus că a dispus schimbările privind susținerea discursurilor după apariția în presă a informaţiilor că urma să le permită să urce pe scenă pentru a vorbi buzoienilor doar generalului Foca și prim-vicepreşedintelui PNL Teodor Atanasiu.

"Pentru a nu politiza acest eveniment frumos care este al tuturor românilor... consider că este cea mai bună decizie. Nu vreau să politizăm evenimentul. Vom ține alocuțiuni eu și dr. general maior Lucian Foca", a zis Aurelia Mitrea.

Întrebată în baza cărui document a luat această hotărâre, Aurelia Mitrea a zis: "În baza niciunui document. De ce să nu lăsăm să fie totul pentru buzoieni? Acest eveniment este înainte de alegeri și nu vreau să se creeze nimic cu tentă politică. Nu este o decizie impusă de nimeni. Este decizia mea. Recunosc că vineri ordinul arăta altfel, erau mai multe persoane, dar nu mai sunt pe lista pentru alocuţiuni pentru că nu au mai vrut să participle şi am decis să facem aceste schimbări".

Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, a reacționat și a transmis un mesaj foarte dur pentru prefectul județului.

"Doamna Prefect, minţiţi buzoienii într-un mod ruşinos!

Nu vă ridicaţi la nivelul funcţiei pe care o reprezentaţi. Aţi încercat să politizaţi Ziua României şi a românilor.
Cred că nu aveţi respect pentru democraţie, ci doar răspundeţi la ordine de partid. Primarul ales al municipiului Buzău, cel în care buzoienii şi-au pus încrederea, are dreptul să vorbească la această manifestare!

Vă solicit să faceţi public primul ordin pe care l-aţi semnat, acela în care aţi propus să vorbească Teodor Atanasiu!", a transmis Marcel Ciolacu.

Reacția președintelui Consiliului Județean

Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, a avut o reacție pe pagina sa de Facebook referitor la acest subiect.

"1 Decembrie este ziua NATIONALA a TUTUROR romanilor. Din pacate, la Bucuresti, in disprețul romanilor si al respectului fata de instituțiile fundamentale ale statului, presedintele Klaus Iohannis invita pe cine poftește. La Buzău, ca sa-l mulțumească pe seful cel mare, prefectul Aurelia Mitrea vrea sa-l lase doar pe Teodor Atanasiu sa vorbeasca. PNL vrea sa confiște 1 Decembrie si sa faca scandal.

[citeste si]

1 Decembrie este ziua TUTUROR romanilor. Este o sărbătoare. Si un prilej ca politicienii sa arate mai multa unitate, sa lase la o parte certurile.

PSD va participa la acesta sărbătoare si va asista la ceremonie din mijlocul romanilor. Voi sta impreuna cu primarul ales al Buzăului Constantin Toma si cu presedintele PSD Marcel Ciolacu. Vom avea invitați mai multi primari din județ. Vom sărbători alături de romani!

Vreau sa le spun buzoienilor ca vom avea grija ca aceasta manifestare sa se desfășoare in liniște, asa cum a fost mereu!", a spus președintele CJ.

De menționat că este pentru prima dată în istoria României când primarul și președintele Consiliului Județean au primit interzis la discursurile de 1 Decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel