Singura metodă prin care poți topi grăsimea

foto pexels
foto pexels

Există o metodă simplă prin care poți arde grăsimea. 

De vină pentru kilogramele în plus de grăsime sunt obiceiurile alimentare. Pentru a-ți da seama cât și ce mănânci și bei, fără a conștientiza poate, ia o foaie de hârtie și notează-ți tot ce mănânci și bei într-o zi, fie că vorbim de mesele principale, fie că vorbim de mici ”ronțăieli” sau de băuturi. ”Fă asta timp de 7 zile. La final, analizează cu atenție ce ai scris. Acolo sunt 70% din motivele din cauza cărora nu ai corpul pe care ți-l dorești” atrage atenția Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și nutriție pentru slăbit în cartea sa ”Stil de viață, nu dietă”. 

Acesta adaugă, în cartea citată, că ”singura metodă care poate topi grăsimea, construi tonus și crește în masă mușchii, îmbunătățind aproape orice aspect al sănătății tale, al felului în care arăți și te simți” constă în ”nutriția inteligentă în combinație cu exercițiul fizic”. Acesta mai transmite: ”Cu fiecare aliment pe care-l mănânci, fie hrănești boala, fie o ții la distanță”, dar și că ”nu excesul este calea către un corp sănătos, ci moderația”. 

Dietele, spulberate! 

Nutriționistul nu crede în dietă, ci în... măsură: ”Măsura este legea principală care te va ține departe de kilogramele în plus și de bolile cardiovasculare și va diminua simțitor riscul de cancer”. 

Despre diete, în schimb, scrie că ”nu cred în diete chinuitoare”, explicând că mâncarea ne oferă nutrienți sănătoși, dar și plăcerea de a savura un preparat bun. 

Secretele detoxifierii: primele alimente la care să renunți

Valentin Vasile a scris, în cartea sa, și despre eliminarea toxinelor din organism. 

Conform specialistului, ”în fiecare zi, organismul absoarbe, ingeră, respiră și vine în contact cu toxine provenite din alimentație, stres, boli, tratamente medicamentoase” și ”dacă toxinele nu sunt evacuate eficient prin piele, mucoase, urină și scaun, se produce o acumulare în organism care poate avea un rol mai mult sau mai puțin important”. În mod normal, mecanismul uman de detoxifiere, format din rinichi, ficat și plămâni, ar trebui să mențină nivelul de toxine din organism la cote rezonabile, dar dacă alimentația ta abundă în prăjeli, junk food, alimente cu conținut ridicat de sare, zahăr sau grăsimi, dacă ai nivel ridicat de stres și nici lichide nu prea bei, cu siguranță mecanismul natural va ajunge într-un moment în care să fie depășit, mai notează Valentin Vasile. Când se acumulează toxinele în organism, apar tulburări în funcționarea țesutului muscular, cutanat, adipos și nervos. 

Citește aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel