Singura capitală din lume unde transportul în comun este gratuit

tallinn_estonia
tallinn_estonia

De trei luni de zile, într-o singură capitală din lume, toți locuitorii înregistrați dispun de gratuitate pe transportul în comun, ceea ce a dus la creșterea numărului de pasageri cu 10% și reducerea automobilelor din trafic cu 15%.

Capitala Estoniei,Tallinn, a devenit prima capitală din lume care a introdus gratuitatea transportului public pentru toţi cei 425.000 de locuitori.

Potrivit Associated Press, iniţiativa primarului Edgar Savisaar este privită ca un succes de unii, în timp ce scepticii o privesc ca pe o "şmecherie" preelectorală costisitoare şi populistă, citează Agerpres.

Decizia, luată pentru a reduce poluarea şi aglomeraţia în trafic, dar şi pentru ajutorarea celor mai săraci locuitori ai capitalei, va costa municipalitatea 12 milioane de euro anual, a afirmat viceprimarul Taavi Aas, însă se așteaptă ca programul să genereze venituri municipalităţii prin faptul că cerinţa de înregistrare aduce capitalei Tallinn tot mai mulţi locuitori plătitori de taxe.

Asta, deoarece, pentru a beneficia de gratuitate pe autobuze, troleibuze şi tramvaie, o persoană trebuie să facă dovada că este locuitor înregistrat al Tallinnului. În schimbul a doi euro, primeşte un card de transport, pe care trebuie să îl valideze la aparatele electronice instalate în fiecare mijloc de transport. Nevalidarea atrage o amendă de până la 40 de euro în cazul unui control.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel