Sindicatele cer cumularea a două sporuri. Negocieri dure pentru salarii

Foto Facebook / Federatia Sanitas din Romania
Foto Facebook / Federatia Sanitas din Romania

Miercuri, 9 august, conducerea Federaţiei SANITAS a participat la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii, pentru elaborarea Regulamentului-cadru în vederea stabilirii locurilor de muncă şi categoriilor de personal, precum şi mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare "Sănătate Asistenţă Socială".

La această întâlnire de lucru, Ministerul Sănătăţii a fost reprezentat de Carmen Silvia Pop, secretar de stat, iar Ministerul Muncii de Elena Ispas, director Direcţia Politici Salariale, „deşi ne aşteptam ca cel puţin prima discuţie pe acest subiect să fie un dialog direct cu ministrul Sănătăţii, aşa cum ni s-a promis iniţial, pentru a putea stabili direcţiile de bază ce ar trebui respectate în elaborarea Regulamentului", precizează SANITAS într-un comunicat.

Federaţia SANITAS a cerut ca viitorul Regulament-cadru să aibă la bază cel puţin următoarele principii:

  • "Elaborarea unui Regulament-cadru care să cuprindă toate categoriile profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială. În acest sens, am solicitat Executivului să găsească o soluţie tehnică pentru repararea acestei inechităţi, chiar dacă acest lucru presupune modificarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
  • Fixarea prin Regulament a unui prag minim pentru sporuri acordate personalului din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, având în vedere că prin legea salarizării acest prag a fost eliminat.
  • Posibilitatea cumulării a două sporuri pentru personalul care este expus mai multor categorii de riscuri."

Reprezentanţii SANITAS şi-au expus argumentele în susţinerea celor trei principii pe care le consideră fundamentale în elaborarea unui Regulament-cadru corect, echitabil şi complet, declarând că nu va susţine un document construit în afara acestora. „Solicităm, în continuare, ministrului Sănătăţii şi ministrului Muncii o întâlnire în care să identificăm soluţii concrete care să conducă la respectarea celor trei puncte", precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel