Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci

Ema Apostu / 04 noi 2019 / 23:14
Sursa foto: doxologia.ro
Sursa foto: doxologia.ro

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci. Pe data de 8 noiembrie, creștinii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfinții Mihail și Gavriil, care sunt, potrivit credinței ortodoxe, conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor în drumul lor spre Rai.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci. Se spune că Arhanghelul Mihail are putere asupra Soarelui şi a Lunii. Arhanghelul Mihail dă drumul gerului pe îndelete, ca să se obişnuiască oamenii cu el și stă la capul omului care trage să moară ca să-i conducă sufletul în Rai.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci. Superstiţia spune că dacă se face o turtă din făină de porumb şi se aruncă între oi, iar dacă aceasta cade cu faţa în sus, atunci veţi putea fi considerată a fi purtătoare de fecunditate.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci. Sunt strict interzise îndeletnicirile casnice, iar cei care nu se vor supune acestei reguli sunt sortiţi să aibă parte de mare chin înaintea morţii. Evită bârfele, mânia şi răzvrătirea că altfel cei care vor recurge la astfel de lucruri vor fi urmăriţi de ghinion timp de cinci ani de zile

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci


Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci. Cei care vor posti cu ocazia acestei sărbătoare vor fi feriţi de boli şi lovituri. Superstiţiile din popor spun că în această zi este bine să aprinzi o lumânare şi pentru sinucigaşi sau osândiţi. Tot în această zi, se spune că nu e bine să lucrezi. Cei ce o vor face se vor chinui mult înainte de moarte.

Sfinții Mihail și Gavriil, 8 noiembrie. Ce este interzis să faci. În ziua Sfinților Arhanghel Mihail și Gavril, se împarte pentru sufletul morților, se aprind lumânări atât pentru cei vii, cât și pentru cei morți fără lumânare sau în împrejurări năprasnice.