Sfânta Parascheva Pupatul moaștelor, INTERZIS. Banciu a RĂBUFNIT

Foto arhivă
Foto arhivă

Românii au stat la cozi interminabile, și anul acesta, pentru a se ruga, pe 14 octombrie, la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași. Peste 120 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar unii au fost transportați la spital pe fondul oboselii accentuate. În acest context, Radu Banciu a vorbit despre interzicerea "pupatului" moaștelor.

"Sunt unii care mai au doar un singur scop în viață, acela de a ajunge, măcar o dată, să pupe moaștele. Se putea întâmpla o tragedie întrucât, doar în acest weekend peste 120 de persoane au avut nevoie de ajutor. (...) Dumnezeu dă cu parul în astfel de momente, așa cum și Allah, omoară, pe capete, în fiecare an, la Mecca. (...) Oamenii stăteau la cozi care depășeau 3 kilometri. Au așteptat și 16 ore pentru a pupa moaștele Sfintei Parascheva. Cei mai mulți oameni care merg acolo au sănătatea șubredă. Dar iată că, la noi, aceste lucruri sunt considerate legale, deși sunt de-un primitivism de junglă amazoniană. Evident că o țară serioasă, europeană, nu ar îngădui așa ceva. Asta nu se întâmplă nicăieri. Unde mai există așa ceva? Stai și miroși, apoi pupi niște oase... Este ceva de un primitivism... Statul ar trebui să interzică, acest lucru, prin lege. Ai bisericile la dispoziție care răsar ca ciupercile după ploaie. Oamenii au unde să meargă să pupe ce vor ei, dar nu așa ceva!", a spus jurnalistul la B1 TV.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Sfânta Parascheva MOAȘTE 14 octombrie. Secretomania MINUNILOR care CUTREMURĂ

"Ăsta este un potențial carnagiu! Ce s-ar întâmpla dacă odată mor 100 de oameni? Dă, într-o noapte, un frig năprasnic care îi omoară pe oamenii ăia în vârstă. La ce se va ajunge? Am considera că este un genocid... am spune, bineînțeles, că politicul este de vină. Aici nu este doar politicul implicat. Știm foarte bine că, indiferent cine ar fi la putere, aceste obiceiuri rămân intacte. Nu are nimeni curaj să le spună oamenilor să stea liniștiți acasă", a mai zis Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel