Urmărește emisiunea live


Serviciile secrete ucrainene au dat numele comandantului rus care a ordonat ocuparea Mariupolului şi asaltul asupra uzinei Azovstal

Fotografie de la Алесь Усцінаў, pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў, pexels

SBU a dat publicităţii numele comandantului rus care a ordonat invadarea oraşului Mariupol, dar şi asaltul asupra uzinei Azovstal, unde săptămâni bune au stat sute de locuitori din Mariupol. 

Serviciul de Securitate al Ucrainei, SBU, a aflat cine a dat ordine ca invadatorii ruşi să ocupe oraşul Mariupol şi să ia cu asalt Uzina Azovstal, dezvăluind numele generalului rus. Serviciul ucrainean de Securitate l-a identificat pe generalul rus care a dat aceste ordine, este vorba despre comandantul Armatei a 8-a de Arme Combinate din Districtul Militar Sudic al Federaţiei Ruse, general-locotenentul Andrei Mordvicev, relatează Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la SBU.

După cum a stabilit ancheta, din luna februarie 2022, el a condus operaţiunea de ocupare a teritoriilor din regiunea Doneţk şi a participat personal la ostilităţile împotriva Forţelor Armate ale Ucrainei. În subordonea sa s-au aflat: Corpul 1 de Armată al Miliţiei Populare din regiunea Doneţk, o serie de brigăzi motorizate ale formaţiunilor armate ilegale ale autoproclamatei republici populare Doneţk, batalioane de tancuri şi Batalionul Somalia, Batalionul de recunoaştere Sparta şi unităţi ale Wagner. Mordvicev a fost cel care s-a ocupat în mod special de acest plan militar, a coordonat şi condus aceste unităţi de ocupaţie în operaţiunile de luptă, a specificat SBU.

El s-a întâlnit şi cu Ramzan Kadîrov

SBU mai notează că el a fost cel care a dat ordinul de a captura Mariupolul, unde, conform instrucţiunilor sale, trupele ruse au distrus infrastructura civilă şi au ucis şi civili. În timp ce se afla pe teritoriul părţii ocupate de ruşi din Mariupol, Mordvicev a avut o întrevedere cu Kadîrov, aprobând un plan pentru capturarea definitivă a oraşului, blocarea şi atacul ulterior asupra Azovstal şi uciderea cu brutalitate a ucrainenilor rămaşi în interior, a mai specificat Serviciul ucrainean de Securitate, într-un comunicat. Sub conducerea şi controlul său direct, trupele de ocupaţie au comis atrocităţi împotriva personalului militar al Forţelor Armate ale Ucrainei şi a populaţiei civile, a precizat Serviciul de informaţii al SBU.

Acum, generalul rus a fost informat că este cercetat în Ucraina în temeiul a trei articole din Codul Penal al Ucrainei: Partea a 3-a, Art. 110 (încălcarea integrităţii teritoriale şi inviolabilităţii Ucrainei, dacă acestea au dus la moartea oamenilor şi alte consecinţe grave); Partea a 2-a, Art. 437 (desfăşurarea de ostilităţi extrem de agresive ...); Partea a 2-a, Art. 28 (săvârşirea unei infracţiuni de către un grup de persoane, potrivit unui acord prealabil). Reamintim că Procuratura din Ucrina a dezvăluit recent numele a cinci militari ruşi, care în luna februarie au împuşcat civilii din Hostomel (regiunea Kiev), care se aflau la bordul a zeci de maşini, scrie Rador.

Atac cu rachete la Dnipro. Printre victime sunt şi copii

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, invadatorii ruşi au lansat un atac cu rachete asupra oraşului Dnipro. Inamicul a lovit zonele rezidenţiale, anunţă Agenţia de presă RBC-Ucraina, cu referire la o postare pe Telegram a şefului Administraţiei de stat militare a regiunii Dnipropetrovsk, Valentina Reznicenko.

"Până în momentul de faţă, ştim că trei persoane au murit, inclusiv un copil. Alte cinci au fost rănite, inclusiv o fată de 12 ani, care a fost scoasă dintr-o casă distrusă, unde dormea atunci când a fost atacat imobilul cu o rachetă rusească, a specificat oficialul. Potrivit lui Reznicenko, mai multe case private au fost, de asemenea, complet distruse. Salvatorii continuă să debaraseze dărâmăturile în căutarea de supravieţuitori. Există posibilitatea să mai existe copii sub dărâmături.

"Peste 60 de case private şi mai multe clădiri cu multe etaje au fost avariate în oraş. O piaţă a fost distrusă, au ars mai multe autobuze, maşini şi distruse linii electrice", a adăugat şeful Administraţiei de stat militare a regiunii Dnipropetrovsk, Valentina Reznicenko. Amintim că, în noaptea de 28 spre 29 septembrie, s-au auzit explozii şi la Zaporijjia, în oraş a fost anunţată o alertă aeriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel