Urmărește emisiunea live


Serviciile secrete din SUA „înclină” să creadă că Rusia se află în spatele distrugerii barajului Kahovka

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Potrivit serviciilor speciale americane, Moscova s-ar afla în spatele atacului asupra barajului Kahovka din sudul Ucrainei.

Administrația Biden lucrează pentru a declasifica o parte din informații și a le împărtăși încă de astăzi, scrie NBC, citat de Sky News.

Anterior, a fost declarată stare de urgență în jurul barajului Nova Kahovka de către autoritățile locale susținute de Moscova.

Agenția hidroelectrică de stat a Ucrainei a declarat că centrala a fost „total distrusă” după o explozie în sala mașinilor și nu a putut fi restaurată.

RIA a mai raportat, citând pe șeful regiunii Herson, că 22.000 de persoane din 14 așezări au fost afectate până acum.

Jens Stoltenberg s-a declarat scandalizat de distrugerea barajului Kahovka

Jens Stoltenberg, secretarul general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), s-a declarat marţi scandalizat de distrugerea barajului din Ucraina. Potrivit lui, acest atac „demonstrează încă odată brutalitatea războiului dus de Rusia“, a scris AFP.

Distrugerea barajului Kahovka este „un act scandalos“ care „pune în pericol mii de civili şi cauzează grave distrugeri mediului“, a scris secretarul general al Alianței Nord Atlantice pe Facebook.

În Nova Kakhovka, locuitorilor li s-a spus să „strângă bunurile personale și documentele, să ia mâncare pentru trei zile și să bea apă. Să oprească gazul și apa înainte de a părăsi clădirile rezidențiale”

O grădină zoologică numită Kazkova Dibrova, situată pe malul Niproului, a fost complet inundată și toate cele 300 de animale au murit, a declarat un reprezentant prin intermediul contului de Facebook al grădinii zoologice.

„Parcul era minat și a fost imposibil de evacuat animalele. Am încercat să le salvăm. În fiecare zi, sub foc, doi muncitori și-au riscat viața pentru a merge la Dibrova să hrănească animalele“, a spus reprezentantul. „Acum Rusia a distrus totul. Sufletul nostru este sfâşiat de durere“, au spus cei de la zoo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel