Serghei Stanișev, liderul PSE, lăsat fără imunitate de Parlamentul European

Parlamentul European a votat, miercuri, în favoarea ridicării imunității fostului premier bulgar Serghei Stanișev, președintele al Partidului Socialiștilor Europeni, acuzat de procurorii de la Sofia de  gestionare inadecvată a unor documente clasificate, potrivit Agerpres.

Ținând cont că procedura penală care urmează să fie angajată în cazul său 'nu este legată în niciun fel de mandatul său de actual eurodeputat', Parlamentul a validat această decizie, la care Stanișev nu s-a opus, potrivit sursei citate,

Justiția bulgară îl acuză pe Serghei Stanișev că a rătăcit șapte documente care conțineau informații 'clasificate' și 'reprezentând secrete de stat' în perioada în care conducea guvernul (2005-2009).

Potrivit acuzării, aceste documente i-au fost aduse pentru a le semna, dar apoi nu le-a înapoiat, unul dintre ele făcând obiectul unei 'scurgeri' în presă.

Liderul PES avertizează: Fără România și Bulgaria în Schengen, nu va exista cooperare eficientă privind securitatea

Serghei Stanișev a denunțat acuzațiile, susținând că sunt motivate politic și afirmând că Ministerul Public acționează sub presiunea guvernului actual de dreapta al lui Boiko Borisov.

"În Bulgaria este de notorietate că acest dosar este motivat politic", a spus Stanișev.

În decembrie 2013, Ministerul Public a propus ca Stanișev să fie sancționat cu amendă administrativă. Între timp însă, în mai 2014 el a fost ales în Parlamentul European și beneficia de imunitate, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel