Serghei Lavrov: Armata rusă va considera "ţinte legitime" transporturile de armament aduse în Ucraina

Armata rusă va considera „ţinte legitime” transporturile de armament aduse în Ucraina din străinătate, a avertizat, vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Noi am transmis clar că orice transport care va pătrunde pe teritoriul Ucrainei, pe care îl vom considera ca fiind armament, va deveni o ţintă legitimă", a declarat Serghei Lavrov, vineri, într-un interviu acordat postului RT, conform agenţiei Tass şi postului de televiziune CNN.

Ministrul rus de Externe afirmă că sistemele de armament de fabricaţie sovietică, existente în unele state membre NATO, nu pot fi transferate în mod legal în naţiuni-terţe.

Numeroase state NATO au anunţat că furnizează armament Ucrainei, inclusiv drone militare şi sisteme antitanc. De asemenea, Uniunea Europeană a anunţat că va facilita transferul de armament spre Ucraina.

În schimb, Alianţa Nord-Atlantică a refuzat cererile preşedintelui Volodimir Zelenski de instituire a unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina, argumentând că ar apărea riscuri privind o confruntare militară directă cu Rusia.

Citește și / Xi Jinping pledează în discuţia cu Joe Biden pentru evitarea conflictelor şi confruntărilor

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a pledat, în discuţia cu omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, pentru evitarea conflictelor militare şi a confruntărilor între naţiuni, în contextul amplificării tensiunilor dintre Occident şi Rusia, din cauza intervenţiei militare ruse în Ucraina.

„Relaţiile între state nu pot ajunge în etapa confruntărilor militare. Conflictele şi confruntările nu sunt în interesul nimănui. Pacea şi securitatea sunt cele mai valoroase comori ale comunităţii internaţionale", i-a transmis Xi Jinping lui Joseph Biden în videoconferinţa desfăşurată vineri, conform postului public CCTV, citat de CNN.

„În prezent, lumea nu este în pace şi nici liniştită. Criza din Ucraina este ceva ce nu vrem să vedem. În calitatea de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi de cele mai mari economii ale lumii, nu trebuie doar să conducem în direcţia corectă relaţiile China-SUA, ci trebuie să asumăm responsabilităţi internaţionale şi să depunem eforturi pentru pace şi calm", a subliniat Xi Jinping.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, discuţiile s-au referit la problemele de interes bilateral şi la subiecte internaţionale care generează preocupări atât pentru Statele Unite, cât şi pentru China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel