Serbia, atenţionare de călătorie. Ninsori abundente

Ninsoare
Ninsoare

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că prognozele meteorologice locale indică pentru perioada 10-12 ianuarie 2019 căderi abundente de zăpadă, fiind emis cod portocaliu pentru aproape întreg teritoriul Serbiei (cu excepţia regiunilor nordice), iar pentru 11 ianuarie 2019 cod galben pentru întreg teritoriul.

Codul portocaliu a fost emis pentru regiunile Belgrad, Serbia de Vest, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Est, Serbia de Sud-Est, Serbia de Sud-Vest şi Kosovo şi pentru data de 11 ianuarie 2019 pentru regiunile Belgrad, Serbia de Vest. Sunt prognozate ninsori care vor crea depuneri de zăpadă în grosime de peste 10-12 cm, populaţia fiind avertizată cu privire la disfuncţii în circulaţia rutieră, precum şi la riscurile de rupere a copacilor. Este posibil ca unele elemente din infrastructura de transport să fie închise temporar ca urmare a condiţiilor meteo, mai ales pentru autoturismele de mare tonaj.

Pentru data de 11 ianuarie 2019, a fost emis cod galben de ninsoare, iar pentru data de 12 ianuarie 2019 a fost emis cod galben de temperaturi scăzute, ambele pentru întreg teritoriul Serbiei.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor web de specialitate www.meteoalarm.rs şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/RS-Serbia.html, precum şi cele ale Automobil Clubului Sârb: www.amss.org.rs şi www.autozona.rs şi al administraţiei drumurilor http://www.putevi-srbije.rs. În situaţii de urgenţă, pe teritoriul Republicii Serbia, se pot apela numerele de urgenţă locale +38111192 (poliţia), +38111193 (pompierii) şi +38111194 (ambulanţa), precum şi +381111987 pentru asistenţă auto.

Vezi şi: Tusk: Prima mașină a socrului meu, o Dacie

Donald Tusk, declaraţiile momentului la Bucureşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel