Senatul, decizie privind primarii și parlamentarii

Senatul a respins luni propunerea legislativă a unor parlamentari UDMR prin care era eliminată incompatibilitatea funcţiilor de parlamentar, membru al Guvernului, prefect sau primar cu calitatea de comerciant persoană fizică.

În cadrul dezbaterilor din Senat, secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Sofia Moţ a arătat că proiectul de modificare a Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice a fost atacat la Curtea Constituţională de preşedintele României iar prin decizia din 6 martie CCR a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a declarat neconstituţional întregul proiect de lege. 'Propunem Senatului respingerea acestui proiect de lege, aceasta fiind unica soluţie legală raportat la decizia CCR', a precizat ea.

Legea, transmisă la promulgare pe 30 decembrie, avea ca obiect de reglementare modificarea Legii nr. 161/2003 în sensul eliminării incompatibilităţii funcţiilor de deputat, senator, membru al Guvernului, prefect, subprefect, primar, viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean cu calitatea de comerciant persoană fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel