Senatorul republican Rand Paul a blocat cele 40 de miliarde pentru Ucraina: Nu putem salva pe alții condamnând economia SUA

Rand Paul, senator republican din statul Kentucky, a blocat ajutorul de 40 de miliarde de dolari destinat Ucrainei.

Într-o demonstrație rară de unitate, liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, și liderul republican Mitch McConnell, s-au dus în Senatul SUA pentru a face presiuni pentru adoptarea rapidă a unui proiect de lege de ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, dar au fost blocați de senatorul republican Rand Paul din Kentucky, care cere modificări ale legislației.

În ciuda presiunii puternice din partea celor doi lideri, Paul a refuzat să cedeze, ceea ce înseamnă că Schumer va trebui să ia măsuri procedurale care ar putea dura câteva zile, dar care vor duce în cele din urmă la adoptarea legii săptămâna viitoare.

McConnell și Schumer s-au oferit joi să permită un vot asupra amendamentului lui Paul, dar el a insistat ca acesta să fie adăugat la proiectul de lege de bază.

Schimbarea dorită de Paul ar însemna să existe un inspector general special care să supravegheze modul în care este cheltuit ajutorul militar al Ucrainei. Membrii ambelor partide sunt în general de acord cu această noțiune, dar forțarea unei modificări a proiectului de lege în această etapă ar consuma foarte mult timp și ar încetini obținerea ajutorului necesar Ucrainei.

„Pachetul este gata de a fi trimis”, a spus Schumer.

„Marea majoritate a senatorilor de ambele părți ale eșichierului politic își doresc acest lucru. Acum, un singur lucru ne ține înapoi, senatorul  din Kentucky este piedica trecerii rapide a ajutorului Ucrainei”, a mai spus el.

„Jurământul meu este pe constituția SUA, nu pe vreo națiune străină și, oricât de simpatică este cauza, jurământul meu de mandat este față de securitatea națională a Statelor Unite ale Americii”, a spus Paul în observațiile sale. „Nu putem salva Ucraina condamnând economia SUA”.

Schumer a răspuns că „din declarațiile senatorului din Kentucky este clar că nu vrea să ajute Ucraina”, conform CNN.

UE va acorda încă 500 de milioane de euro Ucrainei pentru achiziția de armament greu

UE va oferi Ucrainei un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de euro. Acest lucru a fost declarat de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe. Sprijinul militar va acoperi arme grele, cum ar fi tancurile și artileria, și va aduce ajutorul din partea blocului la aproximativ 2 miliarde EUR, potrivit Europa Today.

"Voi anunța alocarea a 500 de milioane de euro de asistență militară Ucrainei, ceea ce va aduce asistența noastră la un total de 2 miliarde de euro. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea de arme grele", a declarat diplomatul reporterilor, după o întâlnire a miniștrilor de Externe din G7.

"Un nou impuls pentru sprijinul militar. Va fi o presiune mai mare asupra Rusiei cu sancțiuni economice, continuarea izolării internaționale a Rusiei și combaterea dezinformarii", a spus Borrell (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel