EXCLUSIV  Semnele cancerului se văd mai ușor la fumători. Bogdan Georgescu, medic SANADOR: Cum afli dacă trebuie să mergi la consult / video

Fotografie de la Ömer Kayan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/contur-silueta-igara-amurg-14951758/
Fotografie de la Ömer Kayan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/contur-silueta-igara-amurg-14951758/

Ești obosit? Ai slăbit fără motiv?

Sunt doar două dintre simptomele cancerului. Bogdan Georgescu, medic oncolog la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit la DC News și DC Medical despre simptomele care ar trebui să te trimită de urgență la doctor pentru un consult de specialitate.

„Principalele semne de alarmă ale unei afecțiuni oncologice sunt următoarele: În primul rând, cel mai frecvent simptom este scăderea ponderală. Orice scădere în greutate, în ciuda păstrării unui ritm de alimentație corect sau aparent normal, care provoacă o scădere ponderală, trebuie imediat investigată. Lipsa poftei de mâncare este un alt simptom care trebuie să ne ridice semne de întrebare”, a spus Bogdan Georgescu.

„Un alt lucru care ar trebui să ne ridice un semn de întrebare este orice modificare a tranzitului intestinal, cum ar fi o alternare între diaree și constipație. Orice modificare de consistență a scaunului, orice sângerare care apare la nivelul scaunului trebuie să ne atragă atenția. Orice modificare apărută recent și care cuprinde mai multe din aceste simptome trebuie să ne ridice un semn de întrebare”, a adăugat medicul de la SANADOR.

„Un alt lucru care apare este la fumători. Vorbim de modificarea caracterului tusei. Fumătorii cronici au așa zisa toaletă matinală, mă refer la cei care fumează de cel puțin 10-20 ani. Dimineața au un exces de tuse prin care își curăță tractul traheo-bronșic. Orice modificare a caracterului tusei trebuie imediat investigată. Orice secreție pe care omul o elimină în urma tusei și cuprinde firicele de sânge trebuie să ridice semne de întrebare”, a mai zis Bogdan Georgescu de la DC News și DC News TV.

Mai multe detalii despre dieta în cancer aflați de la specialistul SANADOR - Bogdan Georgescu, medic oncolog - invitat la DC News și DC Medical:

VEZI ȘI: Bogdan Georgescu (SANADOR): De ce e bine să eviți să iei cina sau prânzul în locul în care prepari mâncarea, dacă ai cancer / video - https://www.dcnews.ro/bogdan-georgescu-sanador-de-ce-e-bine-sa-eviti-sa-iei-cina-sau-pranzul-in-locul-in-care-prepari-mancarea-daca-ai-cancer-video_900523.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel