Semnal de alarmă: Europa are multe probleme, dar nu cu America

Uniunea Europeană are motive de îngrijorare mult mai grave decât victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale din Statele Unite, a declarat ministrul de externe polonez Witold Waszczykowski, după o reuniune informală cu omologii săi din UE desfășurată duminică seară la Bruxelles, transmite luni AFP, citează Agerpres.

Polonia, Ungaria și Marea Britanie au calificat drept prematură reuniunea convocată de șefa diplomației europene Frederica Mogherini pentru a analiza situația relațiilor dintre Bruxelles și Washington după succesul lui Donald Trump în recentul scrutin prezidențial din SUA.

Am spus, în timpul acestei întâlniri, că Europa are multe probleme, dar nu cu America. Chiar dacă nu îl considerăm un înger pe Donald Trump, el nu este nici un copil cu probleme care să necesite discuții speciale, a explicat șeful diplomației poloneze.

[citeste si]

În opinia lui Waszczykowski, problemele Uniunii Europene constau în zona euro și moneda comună, funcționarea instituțiilor europene, ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, conflictele din vecinătatea UE — în estul Ucrainei, Siria și Libia — și viitorul Parteneriatului Estic.

De aceste probleme trebuie să ne ocupăm noi și nu de alegerile din Statele Unite, o țară cu o democrație solidă. Preocuparea specială manifestată de UE cu privire la Statele Unite este puțin exagerată, a adăugat oficialul polonez.

Citește și: Anglia și Franța, absente de la reuniunea UE după victoria lui Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel