Urmărește emisiunea live


Seism Indonezia. Bilanț oficial

Bilanţul oficial în urma cutremurului din Indonezia indică 168 de morţi.

Bilanţul oficial al persoanelor decedate în urma seismului catastrofal care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 168, a anunţat joi Agenţia naţională de gestionare a dezastrelor (BNPB), citată de DPA.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei, Sutopo Nurgroho, a admis că cifrele date publicităţii de autorităţile locale sunt mult mai mari şi că armata din Lombok a anunţat că numărul morţilor în urma cutremurului de duminică este de 381, însă a subliniat că aceste date nu au fost verificate.

'Informaţiile despre victime trebuie să cuprindă numele, vârsta, sexul şi adresa pentru verificare', a spus el. 'Datele BNPB sunt oficiale', a precizat purtătorul de cuvânt. Nugroho a declarat miercuri seară că discrepanţele în ceea ce priveşte numărul victimelor sunt normale în etapa de urgenţă după un dezastru şi a menţionat că agenţia pe care o reprezintă verifică informaţiile. Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB.

Peste 70.000 de persoane fără adăpost

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiştilor şi al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puţin 17 morţi pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori.

Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu şi dorm în adăposturi improvizate, iar în anumite părţi ale insulei de o suprafaţă de circa 4.700 metri pătraţi unele sate au fost distruse aproape în întregime. Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupţii vulcanice şi seisme.

Vezi și: Seism Indonezia: Zeci de mii de persoane fără adăpost


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel