Seism în Poliție! Un șef este acuzat de DNA

Procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar, cu interdicţia de a exercita profesia de poliţist, pe Viorel Petre, şef birou în cadrul Brigăzii Poliţiei Rutiere. Aceste este acuzat de trafic de influenţă.

DNA precizează, într-un comunicat transmis vineri, că în data de 29 iunie Viorel Petre a primit de la un om de afaceri, denunţător în cauză, 500 euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul Poliţiei Rutiere şi parchetului, pentru soluţionarea favorabilă şi rapidă a unui dosar penal în care soţia acestuia din urmă era cercetată pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

'Suma de bani a fost primită de Viorel Petre în autoturismul omului de afaceri. Urmare a diligenţelor depuse de inculpat, denunţătorul a intrat în posesia permisului de conducere a soţiei sale la 23 noiembrie', menţionează DNA.

[citeste si]

Pe timpul cât se află sub control judiciar dispus pentru 60 de zile, Viorel Petre trebuie să respecte următoarele obligaţii:

- să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi

- să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinţei

- să se prezinte la organul de poliţie conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi

- să nu părăsească municipiul Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare

- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar

- să nu exercite profesia de poliţist

- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

'Inculpatului Petre Viorel i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive', subliniază DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel