Șeful Pentagonului: SUA vor continua să opereze oriunde permite legea internațională

Lloyd Austin, secretarul apărării Statelor Unite ale Americii, a vorbit despre incidentul din Marea Neagră în care a fost implicată o dronă a SUA.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat miercuri că SUA nu vor opri zborurile în spațiul aerian internațional după ce un avion de luptă rus a lovit de dronă americană, provocând o prăbușire în Marea Neagră, conform Fox News.

„Știu că toată lumea de aici a auzit că aeronavele rusești s-au angajat din nou în practici periculoase, nesăbuite și neprofesionale marți în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Negre”, a spus Austin.

„Două avioane rusești au aruncat combustibil pe o aeronavă americană MQ-9 fără pilot, care efectuează operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional. Și un avion rusesc a interceptat și a lovit aeronava noastră MQ-9, cauzând o prăbușire”, a spus Lloyd Austin.

Secretarul Apărării a criticat aspru armata rusă pentru acțiunile sale, afirmând că incidentul de la Marea Neagră a fost „o parte a unui model de acțiuni agresive, riscante și nesigure ale piloților ruși în spațiul aerian internațional”.

Austin a asigurat presa că incidentul nu va avea niciun efect asupra planurilor SUA de a continua operarea în zonă.

„Așa că nu vă înșelați, Statele Unite vor continua să zboare și să opereze oriunde le permite legea internațională. Este de datoria Rusiei să-și opereze aeronavele militare într-un mod sigur și profesionist”, a spus Austin.

CITEȘTE ȘI     -    Bogdan Chirieac despre incidentul dronei doborâte în Marea Neagră: Dacă Rusia împinge lucrurile prea departe, se poate ajunge la o reacție dură

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel