Şeful IPJ Prahova, urmărit penal pentru luare de mită. Dumitru Coarnă: "4 ani de zile am depus denunțuri". Surugiu: Nu aveau curaj

Şeful IPJ Prahova, urmărit penal pentru luare de mită / Foto: Pixabay
Şeful IPJ Prahova, urmărit penal pentru luare de mită / Foto: Pixabay

Şeful IPJ Prahova, Marian Iorga,  este urmărit penal pentru luare de mită.

Șeful poliției prahovene a fost pus sub urmărire penală într-un dosar penal de corupție ce privește presupuse fapte din perioada în care Marian Iorga era comandantul Poliției Călărași, anterior mutării la Prahova. Potrivit Realitatea Plus, sunt mai multe fapte de corupție imputate lui Marian Iorga, printre care și luare de mită. Acesta a fost audiat mai multe ore la sediul central al DNA. De asemenea, au fost făcute și percheziții în acest caz.

VEZI ȘI: Șeful Poliției Prahova, Marian Iorga, pus sub control judiciar într-un dosar de corupție

Coarnă: A „predat” poliția județeană către interlopi

Dumitru Coarnă susține că timp de 4 ani de zile a tot depus plângeri și denunțuri împotriva șefului IPJ Prahova, Marian Iorga, dar până acum nu s-a soluționat nimic.

„De 4 ani de zile am depus denunțuri pentru că acest om a „predat” poliția județeană către interlopi. Oamenii veneau la mine cu probleme și plângeri. Probele sunt în dosarul de la DNA. E un dosar complex, iar dacă va fi lucrat bine, atunci sunt șanse să se finalizeze bine. Sunt polițist, știu să culeg informații și să fac investigații în acord cu legea. Eram profund dezamăgit și de DNA, pentru că de 5 ani nu s-a soluționat nimic în acest dosar. Sper să caute parchetul și la poliția Călărași, pentru că încă mai sunt acolo acoliți de-ai lui acolo. El m-a dat în judecată spunând că afirmațiile nu sunt temeinice, judecătorul mi-a dat amendă în instanță, iar eu sunt obligat să-i plătesc bani. Am încercat să explic instanței, dar nu m-a ascultat. Nimeni nu a făcut plângere, nici chiar cei din sindicate. El este tipul de polițist care pactizează cu infractorul”, a spus Dumitru Coarnă, potrivit Realitatea.net.

Surugiu: Polițiștii știau. Nu aveau curaj

Ioan Surugiu, fondator al Sindicatului Național al Lucrătorilor din Poliție a declarat că mulți știau ce se întâmplă la IPJ Călărași, dar că nimeni nu credea și nici nu avea curaj să facă un denunț.

„Parte din acuzații și informații au apărut în spațiul public, polițiștii știau că acolo se întâmplă lucruri, dar nimeni nu credea și nici nu avea curaj. Să se înțeleagă bine - libertatea e a doua după sănătate. Un polițist trebuie să se gândească să se facă polițist nu ca să ia șpagă. Poliția trebuie resetată. 70% din ea trebuie schimbată. Sunt unii șefi care conduc adevărate mici cartele. Eu am sesizat probleme apărut într-un anumit județ. Când auzi astfel de fapte nu trebuie să le acoperi.”, spune Surugiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel