Șefia DNA, decizie la CSM după refuzul lui Iohannis. Toader, prezent

DNA
DNA

CSM ia o decizie cu privire la conducerea DNA. 

Pe ordinea de zi de luni, 7 ianuarie, a Secției pentru Procurori a CSM, se află și subiectul conducerii DNA. 

Anca Jurma este acum delegată pe funcția de procuror-șef al DNA, după revocarea Laurei Codruța Kovesi. Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia Direcției. 

Iohannis, refuz

Klaus Iohannis a refuzat-o pe Adina Florea la conducerea DNA. Refuzul a fost la pachet, iar președințele a invocat ”condiții de legalitate”. 

”În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

- doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;
- doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;
- doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;
- doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004”. 

Anca Jurma, încă șase luni la conducerea DNA?

Pe ordinea de zi de luni a Secției pentru Procurori a CSM se află și prelungirea mandatului Ancăi Jurma la conducerea DNA pentru șase luni: "Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind propunerea de delegare în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a doamnei procuror JURMA ANCA."

La ședința CSM, va lua parte și ministrul Justiției, Tudorel Toader, potrivit Antena 3. 

Vezi și: Dosar Iohannis. Procurorul, propus pentru o funcție de conducere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel