Sediul unei primării, afectat de inundații. Zeci de gospodării inundate în Bistrița-Năsăud

Inundaţiile produse miercuri seara şi în cursul nopţii de miercuri spre joi în judeţul Bistriţa-Năsăud, ca urmare a ploilor torenţiale, au afectat circa 90 de gospodării, au inundat drumuri judeţene şi străzi, dar şi un sediu de primărie, potrivit bilanţului provizoriu transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de unităţile teritorial-administrative.

Cea mai afectată comună a fost Monor, unde apele au pătruns în sediul primăriei, dar şi la trei agenţi economici şi au distrus o distilerie.

În satul Monor, au fost inundate 15 gospodării, iar în satul Gledin au fost inundate 20 de gospodării, la care se adaugă 90 de stupi de albine şi opt stâlpi de comunicaţii căzuţi la pământ.

În comuna Şieuţ, apele au inundat 25 de gospodării şi au distrus un podeţ în satul Ruştior.

Primarul comunei Mărişelu, Horea Petruţ, a declarat pentru AGERPRES că au fost semnalate probleme şi în localităţile Bârla şi Domneşti, unde au fost inundate în jur de zece gospodării şi 200 hectare de teren agricol.

Apa a pătruns şi în beciurile şi curţile a circa 20 de locuinţe din comuna Şieu, potrivit datelor comunicate de primarul Ioan Cifor, la care se adaugă avarierea unei străzi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Crina Sîrb, a precizat că inundaţiile au pus probleme în trafic pe două drumuri judeţene, DJ 154 (Monor - Şieu - Domneşti) şi DJ 173 (Şieu - Teaca).

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud urmează să centralizeze rapoartele operative trimise de fiecare primărie, în timp ce serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, sprijinite de pompieri, intervin în sprijinul populaţiei afectate de intemperii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel