Ședință CSAT și scurgerea de informații clasificate. Chirieac: ”SUA au venit în România ca să rămână”. Adevăratul risc la adresa securității naționale

Sursa foto Precidency.ro
Sursa foto Precidency.ro

Klaus Iohannis a convocat CSAT, marţi, pe agendă fiind situaţia de securitate din Marea Neagră, în contextul războiului din Ucraina, intervenţiile din Republica Moldova şi dezvoltarea aviaţiei militare. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, la Palatul Cotroceni.

Având în vedere contextul în care, săptămâna trecută, au apărut în spațiul public o scurgere de informații clasificate în care, potrivit România TV, se făcea referire și la România și rolul pe care țara noastră îl are în războiul din Ucraina, analistul politic Bogdan Chirieac a menționat:

Citește și: Reacția Ucrainei. Scurgere de informații: Au fost făcute publice planurile secrete de război ale SUA și NATO pentru Ucraina. Pentagonul a demarat o anchetă

”România să rămână strâns lipită de America”

”Acest CSAT a fost convocat în urmă cu două săptămâni, încă nu se știa de această scurgere de documente. Scurgerea de documente arată un lucru: relația foarte bună între SUA și România. Este un lucru îmbucurător și România trebuie să rămână în această situație, strâns lipită de America, nu la stânga, nu la dreapta. Și iată, rapoartele Pentagonului, făcute printr-o scurgere de informații, ne dau nouă speranțe că parteneriatul cu America se va ridica la noi grade de creștere”, a declarat Bogdan Chirieac.

Adevăratul risc pentru securitătea națională

”În privința CSAT-ului, poate că discută și aceste lucruri, poate și de starea armatei, dar eu cred că în CSAT ar trebui să se discute și despre vulnerabilitățile economiei românești. Dacă este vreun risc la adresa securității naționale, asta ține de economia țării, de minus 20 de miliarde în bugetul țării în primele trei luni, de scandalul pensiilor speciale cărora nu li se găsește o soluție și despre incapacitatea de a atrage fondurile europene.

Deci cu tot sprijinul SUA - și avem sprijinul SUA - dacă nu reușim să absorbim fondurile europene, România o va lua în jos și se vor pierde foarte multe oportunități pe care le avem acum, fiindcă SUA au venit acum în România ca să rămână. Rapoartele Pentagonului dovedesc acest lucru. Hai să profităm de lucrul acesta. Sper ca dl. președinte Iohannis să aibă această atitudine”, a concluzionat Bogdan Chirieac. 

Vezi și: Cea mai gravă scurgere de informații clasificate. SUA continuă ancheta: ”Nu știm cine este responsabil și asta ne preocupă”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel