Secretarul general al ONU se întâlnește astăzi cu Vladimir Putin, la Moscova

Secretarul general al ONU se întâlnește astăzi cu Vladimir Putin, la Moscova
Secretarul general al ONU se întâlnește astăzi cu Vladimir Putin, la Moscova

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se va întâlni astăzi cu Vladimir Putin la Moscova.

Antonio Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Moscova. Preşedintele rus îl primeşte marţi pe secretarul general al ONU, la două luni de la declanşarea agresiunii militare ruse contra Ucrainei, informează  Agerpres, citând DPA şi AFP.

Întâlnirea, care va avea loc la Kremlin, se va concentra pe asumarea unui rol diplomatic mai important al Naţiunilor Unite în vederea încetării războiului din Ucraina.

Principalele subiecte de discuție



De asemenea, se va discuta despre facilitarea accesului personalului umanitar al ONU şi crearea de coridoare sigure pentru evacuarea civililor, în particular din oraşul strategic Mariupol, port la Marea Azov asediat de săptămâni de forţele ruse.

Primul punct al agendei vizitei lui Guterres (72 de ani) la Moscova este o întrevedere cu ministrul de externe Serghei Lavrov, prevăzută pentru marţi în jurul prânzului, care va fi urmată de o conferinţă de presă la sediul Ministerului de Externe rus. Ulterior, Antonio Guterres se va întâlni cu Vladimir Putin la Kremlin.

Secretarul general al ONU va merge ulterior în Ucraina pentru a se întâlni cu Volodimir Zelenski



După vizita în Rusia, secretarul general al Naţiunilor Unite se va deplasa via Polonia în Ucraina, unde intenţionează să se întâlnească joi cu preşedintele Volodimir Zelenski.

În ultima perioadă a sporit presiunea asupra lui Guterres pentru a juca un rol mai activ în încheierea conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Luni, secretarul general al ONU s-a deplasat în Turcia.

La 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte operaţiune militară specială pentru denazificarea ţării vecine. 

ONU acuză oficial Rusia de posibile crime de război

ONU a acuzat pe 21 aprilie armata rusă de acţiuni în Ucraina ce 'pot intra sub incidenţa crimelor de război' după invazia declanşată la 24 februarie, şi a constatat că dreptul umanitar 'a fost aruncat peste bord'.

'În ultimele opt săptămâni, dreptul umanitar internaţional nu doar a fost ignorat, ci pur şi simplu a fost aruncat peste bord', a declarat Michelle Bachelet, Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, citată într-un comunicat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel