'Secetă tragică' în Norvegia. Decizie radicală a proprietarilor de animale

Proprietarii de cai din Norvegia îşi duc animalele la abator din cauza 'secetei tragice'.

Mulţi proprietari de cai din Norvegia sunt nevoiţi să îşi ducă animalele la abator după ce seceta a condus la scăderea producţiei de nutreţ şi la creşterea preţurilor la acesta, relatează postul public de radio-televiziune NRK, citat de agenţia Xinhua.

'Luna trecută au fost primite aproape zilnic solicitări de la proprietarii de cai disperaţi care nu ştiau ce să facă, iar motivul a fost seceta tragică', a explicat măcelarul Jens Eide. 'Este atât de tragic, atât de solicitant, iar fermierii au adus animalele mai devreme decât în mod normal, înainte de a ajunge la vârsta la care trebuie duse la abator', a adăugat Eide. 'Însă, când nu mai este nutreţ suficient, ele trebuie omorâte', a completat măcelarul.

Nutrețul, foarte scump

'La cai este o problemă în plus pentru că sunt animale de companie cu care există o relaţie de prietenie', a mai spus Eide. Linn Elisabeth Eidsaa, care deţine patruzeci de cai, abia a reuşit să procure suficient nutreţ, la un preţ foarte ridicat, şi a observat că mulţi proprietari şi-au scos la vânzare caii.

'Toată lumea vrea ca animalele să trăiască, însă dacă nu reuşeşti să faci rost de suficient nutreţ este o alegere mai bună decât să îi laşi să moară de foame', a declarat ea.

Vezi și: Rusia amenință Norvegia cu un atac nuclear


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel