Scandal pe manualele școlare. Burduja, intervenție după afirmația șocantă a Ioanei Constantin. Andronescu: Nu mai spuneți așa ceva! Exclus!

Luni, 9 septembrie, începe școala! Însă noul an școlar debutează cu nereguli grave: toatele necorespunzătoare sau manuale lipsă. Prezentă în platoul Digi 24, Ecaterina Andronescu nu a fost de acord cu informațiile oferite de Sebastian Burduja (PNL) și Ioana Constantin, secretar general adjunct al PMP.

Iată schimbul de replici: 

Ioana Constantin: Există un manual de economie, la clasa a XI-a, în care se lucrează pe studii de caz din perioada comunistă. Credeți-mă! Și există manual de istorie, de clasa a VIII-a, unde România nu a intrat în Uniunea Europeană. Și România se pregătește să adere la NATO. Este posibil așa ceva?! Este inadmisibil ca acești tineri de clasa a XI-a să lucreze după studii din perioada comunistă.

Ecaterina Andronescu: Eu nu cred că lucrează după studii comuniste. 

Ioana Constantin: E manualul portocaliu, ca să nu-i fac reclamă. Este manualul după care eu am învățat în clasa a XI-a.

Andronescu: Exclus!

Constantin: Credeți-mă pe cuvânt!

Andronescu: Este exclus! Iertați-mă! Eu nu contest existența acestui manual. Ceea ce constest este că nu se învață după ele în acest moment.

Constantin: Ba da.

La un moment dat, a intervenit Sebastian Burduja: Discutăm de probleme de management. Lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmple. Noi ar trebui să discutăm în educație despre scoaterea școlii românești din paradigma comunistă... 

Andronescu: E scoasă demult, nu mai spuneți așa, vă rog!! Domnule Burduja, nu mai spuneți așa ceva!

Burduja: Doamna Andronescu, eu nu v-am întrerupt!

Andronescu: Iertați-mă, dar nu mai spuneți lucruri care nu sunt adevărate. 

Burduja: Dumneavoastră ați fost cel mai longeviv ministru al Educației, de ce avem 40% elevi de 15 ani analfabeți funcționali? 

Andronescu: Pentru că facem raportările pe care le facem. 

Burduja: Nu cred!


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28