Finlanda Independență. Seară specială în Casa Regală

Este o seară specială la Casa Regală. Principesa Margareta prezidează o seară la Palatul Elisabeta. 

Acum un secol, în ziua de 6 decembrie 1917, Finlanda și-a declarat independența. A fost un moment decisiv pentru națiunea finlandeză și pentru destinul statului modern finlandez. A fost, de asemenea, un eveniment însemnat pentru întregul continent european, relatează Romaniaregala.ro. 

Încă din anul 1906, Finlanda a recunoscut dreptul tuturor cetățenilor adulți de a vota; a fost primul stat european care să ofere cetățenilor lui acest drept fundamental. Totodată, Finlanda a fost prima țară care a dat tuturor cetățenilor adulți dreptul de a candida pentru funcții publice.

Relațiile diplomatice dintre Finlanda și Regatul României au fost stabilite la numai trei ani de la declararea independenței Finlandei, la 28 iunie 1920, în vremea Regelui Ferdinand I și a președintelui Kaarlo Juho Ståhlberg.

Mareșalul Carl Gustaf Emil Mannerheim, născut în Finlanda la 4 iunie 1867, rămâne în istoria secolului al XX-lea drept unul dintre cei mai mari oameni de stat ai lumii. Declarat în anul 2004, la 53 de ani de la moartea sa, cel mai mare finlandez al tuturor timpurilor, mareșalul Mannerheim, fost președinte al Republicii Finlanda, este considerat astăzi părintele Finlandei moderne.

Familia Regală a României a făcut două vizite oficiale în Finlanda, în anul 2003 și în anul 2006. Cea de-a doua vizită a avut loc la mijlocul lunii decembrie, cu numai două săptămâni înainte ca România să devină membru al Uniunii Europene. La acel moment, Finlanda deținea președinția Consiliului UE.

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta va prezida luni, 4 decembrie 2017, o seară la Palatul Elisabeta, dedicată sărbătorii centenarului independenței Finlandei, în prezența Excelenței Sale doamnei Paivi Pohjanheimo, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Finlanda la București.

[citeste si]

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel