Se schimbă buletinele în România. Ce trebuie să știi despre noua carte de identitate electronică

Sursa foto Twitter Libertatea
@libertatea
Sursa foto Twitter Libertatea @libertatea

Nu va mai trebui să plătim taxa pentru eliberarea cărții de identitate. Este doar una dintre scimbările anunțate.

Guvernul României ia în considerare o nouă măsură care ar elimina taxa pentru obținerea cărții electronice de identitate. În prezent, se aplică o taxă de 7 lei, cu posibilitatea majorării acesteia de către consiliile locale în anumite situații.

Cu toate acestea, proiectul de hotărâre propus de Ministerul Afacerilor Interne prevede că statul român va suporta costurile de eliberare a cărții electronice de identitate, fie prin bugetul de stat, fie prin fonduri externe nerambursabile, scrie alba24.ro.

În conformitate cu propunerea acestei măsuri, persoanele fizice cu vârsta de peste 14 ani nu vor mai fi obligate să plătească pentru obținerea cărții electronice de identitate atunci când o solicită pentru prima dată în decursul a 5 ani. 

Finanțarea este limitată

Această exonerare se aplică, de asemenea, celor care trebuie să își înnoiască cartea de identitate existentă cu una electronică în momentul expirării sau în cazul modificărilor aduse informațiilor personale.

În situația în care cartea de identitate este pierdută, deteriorată, furată sau distrusă, persoanele fizice nu vor mai fi obligate să plătească pentru prima înlocuire. Fondurile destinate emiterii cărților de identitate electronice vor proveni din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cu toate acestea, trebuie știut că această finanțare este limitată la perioada de implementare a planului și acoperă doar o singură carte electronică de identitate pentru fiecare persoană.

În ansamblu, această nouă măsură are scopul de a facilita procesul de obținere a cărții electronice de identitate, făcându-l mai accesibil pentru cetățenii români.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel