EXCLUSIV  Se REJUDECĂ dosarul lui Liviu Dragnea. Bogdan Bărbuceanu: Nimeni nu-și asumă...

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Dosarul lui Liviu Dragnea ar putea fi rejudecat după ce Curtea Constituțională a României a admis contestația prin care completurile de trei judecători au fost declarate ilegale. 

”Sigur că orice dosar care a fost soluționat în acest format de către aceste complete poate fi atacată cu contestație în anulare. Pe motiv că instanța nu a fost legal constituită. Este un motiv legal pentru această cale de atac.

După ce contestația în anulare se admite, urmează să se rejudece cauza de către o instanță legal constituită. Asta înseamnă că și dosarul lui Dragnea poate urma o asemenea procedură de rejudecare.

Avocatul ar trebui să formuleze o contestație în anulare, care să anuleze soluția dată. Iar mai apoi urmează rejudecarea. Soluțiile vor fi cel puțin aceleași pentru că nimeni nu își asumă o răspundere atât de mare.

Vă dați seama ce ar însemna ca cei care au executat deja să fie acum achitați. Deci nu văd o altă soluție. Procedural însă se poate agăța cel care este condamnat pentru rejudecarea dosarului”, a precizat în exclusivitate pentru DCNews, avocatul Bogdan Bărbuceanu. 

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor de trei judecători în cazurile de corupţie, constatând, astfel, existența conflictului juridic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel