Se reglementează ridesharingul în România. Ce spun transportatorii

Coaliţia pentru Economie Digitală, dar şi cei de la Clever au reacţionat după ce guvernul condus de Viorica Dăncilă a anunţat că săptămâna viitoare va fi adoptată o OUG pentru reglementarea activităţii de ridesharing. În ultima săptămână, mai mulţi şoferi care transportau persoane pe baza aplicaţiilor UBER, Taxify sau Clever au fost amendaţi de poliţişti. 

"Am avut astăzi o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor cu grupul de lucru pentru reglementarea serviciilor ridesharing.  Guvernul a promis că va pune în dezbatere publică astăzi un proiect de OUG în acest sens. Am ajuns la un consens privind o parte din propunerile pe care le-am făcut, dar asta nu înseamnă nimic concret. Punerea în dezbatere publică nu schimbă cu nimic faptul că șoferii sunt vânați pe străzi, iar pasagerii nu pot găsi o mașină. Credem că e importantă adoptarea ordonanței în prima ședință de Guvern. Numai în acest fel se poate corecta nedreptatea față de șoferi și pasageri. Cele aproape 300.000 de semnături ale petiției #continuam, strânse în mai puțin de 72 de ore arată, dacă mai era nevoie, că aceste servicii sunt dorite de români și fac o diferență în viața a zeci de mii de șoferi care își întrețin astfel familiile", se arată în comunicat. 

Clever susţine OUG 

“Susținem intenția Guvernului de a crea condiții egale între șoferii de taxi și cei de transport alternativ, promovând o concurență loială între cele două tipuri de servicii pe piața din România, care să protejeze cetățenii, șoferii și să contribuie la creșterea calității serviciilor de transport. Clever a reprezentat atât interesele șoferilor de taxi, cât și dezvoltarea generală a serviciilor de transport, în contextul în care piața se confruntă cu un deficit mare pe zona de transport de pasageri. Am avut astăzi un dialog constructiv cu autoritățile și ne așteptăm ca ordonanța de urgență pentru reglementarea aplicațiilor să fie adoptată săptămâna viitoare, pentru a putea reveni la condițiile optime de funcționare a pieței”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager, Clever.

În ultimele zile, preţurile pe aplicaţiile de ridesharing s-au dublat, iar în unele cazuri clienţii au plătit chiar şi de trei ori mai mult pentru o cursă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel