Se naște alianța extremiștilor în Parlamentul European

Președintele Frontului Național al Franței, Marine Le Pen, și olandezul Geert Wilders, liderul Partidului Libertății, au anunțat într-o conferință de presă comună susținută la Bruxelles că vor forma un grup în Parlamentul European împreună cu alte partide ale dreptei radicale.

"Vom transforma grupul nostru", a declarat Le Pen, liderul partidului considerat de extremă-dreapta care a câștigat alegerile din Franța la 25 mai, provocând ceea ce premierul francez numea un "seism" politic.

Le Pen și populistul Geert Wilder au anunțat că au strâns deja la un loc cinci formațiuni. Grupul îi include pe italienii de la Liga Nordului, pe austriecii de la Partidul Libertății și pe belgienii xenofobi de la Vlaams Belang - Flemish Interest, conform Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Marine Le Pen nu a precizat cu ce alte partide se poartă negocieri, însă a exclus cooptarea extremiștilor maghiari de la Jobbik.

Între timp, liderul UKIP, britanicul Nigel Farage, și italianul Beppe Grillo, președintele Mișcării de Cinci Stele, au început bazele unei colaborări cu o fotografie intens distribuită pe rețele de socializare.

Citește și: Le Pen dinamitează politica din Franța: Hollande, sub asediu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel